Van a Balatonnak olyan partszakasza ami sehová sem tartozik?
Figyelt kérdés
tehát nincs privát ingatlanhoz kötve, sem zárt sem szabadstrand területén, egy településhez sem tartozik, hanem csak úgy ottvan a határban és bárki odamehet2017. aug. 22. 20:00
1/10 anonim válasza:
Az "egy településhez sem tartozik" kitételnek megfelelő terület nemcsak a Balaton-parton nincs, hanem sehol az országban. Az ország egész területe (a hegyek, erdők is, ahol közel távol nincs település) fel van osztva a települések között, tehát minden terület valamely település közigazgatási területe.
Ami szabadstrand, oda bárki odamehet bármikor. Ilyen számos van a Balaton körül.
2/10 A kérdező kommentje:
jó most ha így jogilag kezdjük boncolgatni nyilván bele lehet kötni...szerintem érthető mit szerettem volna boncolgatni. nem, nem szabadstrand.....idegen elhanyagolt terület benőve nyilván nádassal a semmi közepén azon a területen, de a tó partja, érinthető a víz. van ilyen?
2017. aug. 22. 20:41
3/10 anonim válasza:
Van ehhez hasonló. Szántód és Földvár között van egy nádassal szegélyezett parti sáv, de ösvényeken ki lehet menni a partra. Még egy fa kilátó is van, bár az állapota kétséges.
Balatonkenese és Fűzfő között több kilométeres beépítetlen terület van. A 71-es út és a vasút közvetlenül a part mellett halad. A part szabadon megközelíthető, kedvelt horgászhely.
4/10 anonim válasza:
Az első válaszoló valami eszméletlen nagy baromságot írt. Amúgy rengeteg ilyen van, lásd nyugati parton szinte semmi nincs, csak Keszthely.
5/10 anonim válasza:
Nincs ilyen, a Balaton ahhoz túl kicsi. Pontosabban lehetnek megközelíthetetlen vad részek, ott fürödni nem lehet a nádastól.
6/10 anonim válasza:
Ez első válaszoló teljesen korrektül írt: egy településnek nem csak belterülete (beépített terület), hanem külterülete is van (erdő, szántók, vízpartok, stb.). Olyan terület nincs, ami "senkié". Ha nem magántulajdon, akkor önkormányzati, vagy állami.
7/10 anonim válasza:
#6: először leírod, hogy az első helyes, majd megadod az ellenkezőjét (ami egyébként igaz). Hogy is van ez? :)
8/10 anonim válasza:
#7 áruld el, mi az az ellentmondás. Én nem találom. Szerintem ellentmondásmentes és helyes.
9/10 anonim válasza:
#8: az első válaszoló leírta, hogy "minden terület valamely település közigazgatási területe" ami ilyen formában nem igaz. #6 pedig először megdicséri, hogy korrekt a válasz (ami ugye nem igaz), majd pedig leírja a helyes választ: "Ha nem magántulajdon, akkor önkormányzati, vagy állami." Hát itt az ellentmondás ;)
10/10 anonim válasza:
#6 vagyok. Egy dolog a közigazgatási terület, és másik tulajdonosi rend. Két külön rendszer, de mindkettő lefedi az utolsó talpalatnyi területet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!