Mit lehet tenni, ha elutaltam a pénzt egy horvát
szállásnak, de ők kiadták másnak a szobánkat arra
hivetkozva, hogy nem érkezett meg a pénz 10 napon belül?
Figyelt kérdés
10 munkanap állt rendelkezésre az utaláshoz. 6. munkanapon elutaltam a pénzt, 7. munkanapon elküldtem nekik róla a bizonylatot. Erre 10. munkanapon kaptam egy levelet a szállás.hu-tól (rajtuk keresztül foglaltam), hogy kiadták másnak a szobát, mert nem érkezett meg a pénz 10 napon belül. Én ezt kizártnak tartom. Azóta írtam levelet a szállás.hu-nak, nem reagáltak, felhívtam őket (tegnap délelőtt), azt mondták intézkednek, de egylőre semmi. Mit lehet tenni, ha megérkezett a pénz 10 napon belül, csak ők valamiért elnézték, és kiadták közben? Jár valami kártérítés, vagy kötelesek odaadni a szobát, vagy mi van ilyenkor? 2 hét van addig.. Már új helyet se tudok addig találni, minden le van foglalva.. Tönkretették a nyaralásomat..
A legtöbb amit tehetsz, hogy reménykedsz, hogy legalább visszaadják a pénzed. Ilyen hozzáállással aligha fognak kártérítést fizetni.
2017. júl. 28. 08:24
2/15 A kérdező kommentje:
szuper..
2017. júl. 28. 08:31
3/15 anonim válasza:
Adott esetben igazuk lehet, mert a bankoknál más országba történö utálás esetén nagyon sokszor egy hét is eltelik, mire odaér a pénz. A bizonylat nem elég, mert utána még elvileg vissza is vonhattad volna az átutalást.
A saját bankodban utána tudsz esetleg nézni, hogy mikor ért oda az ottani számlára a pénz (habár legtöbbször csak annyit lehet visszakövetni, hogy az adott országba mikor ért oda, akonkrét bankba nem), és annak alapján esetleg visszakérheted a pénzedet. De itt is jó eséllyel levonnak belöle, ha idön túl ért oda.
2017. júl. 28. 08:36
4/15 A kérdező kommentje:
Azzal nincs gond, hogy visszaadják-e a pénz, azt írták visszautalják ha időközben megérkezett, csak én menni szeretnék nyaralni.. Így most hova menjek?? Eleve mire visszaérkezik a pénz az lesz vagy 1-2 hét.. addigra már másik helyet kéne találnom és oda újra befizetni.. úgy érzem már esélyem sincs, max itt belföldön tudok menni valahova pár napra..
2017. júl. 28. 08:40
5/15 anonim válasza:
Így van, az átutalásnak meg is kell érkeznie, ráadásul főszezonban sokat nem kockáztat azzal, ha a 10. nap reggelén látva, hogy nem jött meg a pénzed, inkább elfogadja egy másik vendég utalását. Sőt, lehet hogy eleve szándékosan túlkönyvelte a szállást, mint ahogyan az sok helyen szokás a profitmaximalizálás érdekében. Mondom: csúcsszezonban megteheti, nem kockáztat sokat. Ezzel együtt a szállás.hu-val dolgozzatok a megoldáson, mert jó eséllyel lesz szabad szállás a visszamondasok miatt.
2017. júl. 28. 08:41
6/15 anonim válasza:
Vállaltál szerződési feltételeket. Nem teljesítetted. Visszakapod a pénzed..
Ha letörölted a könnyeidet, állj fel, és foglalj másik szállást. Rengeteg olyan oldal van, ahol bankkártyával azonnal foglalhatsz. Keress ilyeneket.
Ja, és nem biztos, hogy a szallas.hu a legjobb választás.
2017. júl. 28. 09:28
7/15 anonim válasza:
A booking.com-on még ma délben foglalhatsz olyan szállást, amilyent csak akarsz, azonnal fizetsz hitelkártyával és 10 percen belül kezedben a kinyomtatott visszaigazolás.
2017. júl. 28. 12:10
8/15 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os! Szerződési feltételek: utaljam el a pénzt 10 napon belül, és küldjek róla bizonylatot. MINDKETTŐT MEGTETTEM! Akkor??? Mért én vagyok a hibás?? Arról egy szót nem írtak, hogy be is kell érkeznie a pénznek 10 napon belül, nyilván emiatt kéretek bizonylatot!!!!
2017. júl. 28. 13:37
9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm 7-es, de emiatt a foglalás miatt nem maradt pénz a bankkártyámon... :(
2017. júl. 28. 13:40
10/15 anonim válasza:
Mondjuk velem vitatkozhatsz, számomra a ki nem sz.rja le kategóriába tartozik, hogy te mikor és hogyan utaltál.
De bármelyik bíróság kiröhög az érveléseddel.
De ha legközelebb normális utalást akarsz, használd a transferwise szolgáltatását. Nem néznek hülyének, mint a magyar bankok, nem szednek le rólad irdatlan összegeket az átutalásért, és 2 nap alatt odaér.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!