28 éves férfi vagyok, a feleségem 27 éves. Jövőre olyan nyaralást tervezünk, ahol többnyire múzeumokba járnánk, gyönyörű óvárosokban sétálnánk, stb. (? )
Grazban jártam, az gyönyörű! Ha ott jártok, a kulcs- és zármúzeumot ki ne hagyjátok! Ha az Eggenberg-kastély parkjában sétáltok, ahol pávák is vannak, kis szerencsével egy elhullajtott, hosszú (közel 1 méteres) pávatollat is hozhattok emlékül magatoknak. Tesómék hoztak, azóta egy vázában a zongora tetején a nappalijuk ékessége.
A közelében még egy cseppkőbarlang is van (Lurgrotte).
Egyébként pedig attól függ, hogy az osztrák/Habsburg vagy a római/olasz kultúra áll hozzátok közelebb, ill. hogy a nagyvárosok vagy a kisebbek hangulatát szeretitek. Valamint, hogy mennyire bírjátok a hőséget. Mert Rómában hőség van, viszont Graz hűvösebb hely, és a Mura partján sétálgatva igazán fel lehet frissülni.
De hogy még nehezebb legyen döntenetek, mondok még egy gyönyörű várost: Prága. Na, annak van ám igazán szép óvárosa! Meg a Károly-híd! És a számtalan múzeum! A templomaik, a váraik! Hetekig lehetne járni a látnivalókat!
Én mondjuk ezeket a kisebb, közép-európai városokat kedvelem. Szóval, leginkább attól függ, hogy milyen a ti ízlésetek.
Figyu! Úgy veszem le, hogy még soha nem voltatok külföldön. Ezért kezdjétek Béccsel. Olcsó odajutni, közel is van és a németet is gyakorolhatjátok.
Ne felejtsétek ki a A Schönbrunni kastélyt se.
#5 Made my day! :))))
Rómát javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!