Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Európában melyik tenger...

Európában melyik tenger partoknál vannak pálmafák?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék az USA-ig kimenni pálmafa kilátásért😂

2017. máj. 29. 13:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Portugália, spanyolország, franciaország, olaszország,szlovénia, horvátország, montenegro, albánia,görögország,ciprus, málta,de előfordulhatnak bulgáriában is, írországban, angliában olyan pálmák amik jobban bírják a hideget, csak a tengerpartjaik nem kifejezetten alkalmasak nyaralásra, bulgáriát kivéve.Ja és törökország is, ha európához vesszük, bár csak nagyon kis része tartozik európához.
2017. máj. 29. 13:58
 2/8 A kérdező kommentje:

Hm köszönöm:)

Voltam Bulgáriában tavaly de ott nem voltak lol

Angliában pálmafa na azt megnézném:D Skociában állandóan esik :D

2017. máj. 29. 18:34
 3/8 anonim ***** válasza:

Hát az attól függ milyen pálmafákat szeretnél, a kókuszpálmák a legjellemzőbbek egzotikus tengerpartokon, de olyanok talán csak a Kanári szigeteken fordulnak elő.

Bulgária: [link]

Anglia: [link]

Írország: [link]

2017. máj. 29. 19:11
 4/8 anonim ***** válasza:

Igen, amennyire én ismerem a világot, annyiból nekem is annyi van meg, hogy mediterránban termesztenek datolyát, és a többi is szintén csak díszkén nemesített fajtaként képesek életben maradni, emberi beavatkozás hatására.

(Kanári pálma viszont tényleg van, mondjuk azt már nem mondanám európának, hiába Spanyolország)

De mindjárt utána nézek.

Olyat -pl kókuszpálma- tutira nem kell keresni európában, mint amit egy trópusi hely jellemez, húú, USÁban is nehéz mondani ilyen helyet 😃 pl floridára sem annyira húde jellemző, hawaii, azt kifújt... puerto rico, mint társult állam, meg ilyen us virgin szk, stb

2017. máj. 29. 19:41
 5/8 A kérdező kommentje:

Kösziii:D

Spanyolon gondolkodtam de meg lehet szülni huh

2017. máj. 29. 21:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Azért a horvátokat ne felejtsük ki. Egyik legszebb pálmafa sétány Splitben van. De Trogirban is sok ilyen part van, és mennyi látnivaló, plusz jó tengerpart. És akad északabbra, Rovinjban, Zadarban is, szinte minden nagyobb üdülőhely parti sétánya ilyen.
2017. máj. 30. 11:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Ja, és kettő nálam is van, onnan hozam a magokat. Már alig fér a szobába.
2017. máj. 30. 11:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Spanyolország Salou !!! Barcelona alatt van 100km-re!Csak pálmafa van!Nagyon nagyon szép hely!
2022. aug. 7. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!