Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Igaz az, hogy tengerparton 50...

Igaz az, hogy tengerparton 50 faktoros naptejet érdemes használni, ha nem akarunk leégni?

Figyelt kérdés
Hogy aki nem leégős, az is megég ha alacsonyabbat használ?
2017. máj. 12. 07:20
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ezt eddig is tudtam. :)
2017. máj. 12. 23:02
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Akkor rosszul tudtátok! 25 éve szolizom és nem vagyok ráncos,50 évesen 40-nek néznek! Úgyhogy ez sem igaz mindenkire! :)
2017. máj. 13. 00:46
 13/16 anonim ***** válasza:

Utolsó, vagy maximum azt hiszed :) Nem egy szolist ismerek aki meg van róla győződve, hogy ő milyen jól néz ki, merthogy mindenki azt mondja neki. Közben mi meg nézzük, hogy nadehátna. Ha valakinek a totál narancssárga, természetellenes bőr bejön, hát lelke rajta :) Én inkább szeretem a természetes hatást, meg rajtam kívül még mások is. De hát ízlések és pofonok, ugye...

Régebben én is megpróbálkoztam a szolival, amíg Pesten éltem. Mióta tengerparton élek, eszembe sem jut. Viszont sosem megyek ki úgy a napra, hogy ne tennék fel 30 vagy 50 faktoros naptejet.

Egyszer elfelejtettem, pedig csak lovagolni mentem, es mar volt egy szep alapszinem. (Minden hétvégén napozok). Na azt a leegest amit 1 ora alatt sikerult produkalni, azt nem kivanom senkinek... Darabokban jött le a bőr a vállamról.

2017. máj. 13. 03:52
 14/16 anonim ***** válasza:
53%

"25 éve szolizom és nem vagyok ráncos"

Úgy látszik, hogy a szolisoknak nem csak a bőrükkel van probléma, hanem a látásukkal is!

:)

2017. máj. 13. 12:53
 15/16 lencsefőzelék ***** válasza:
2017. máj. 15. 01:18
 16/16 anonim ***** válasza:
93%

Ezekben van nemi igazsag, de.

Egyreszt nem szabad akarmilyen naptejet venni. A jo minoseguek (pl La Roche Posay termekek) kiszurik a karos sugarakat. En ugyanis ezt kaptam (50+-ost) borgyogyasz orvostol amikor Roaccutant szedtem, amivel konkretan abszolute nem lehet napra menni, mert allergias reakciot okoz. Na ez teljes vedelmet okoz. Es igen, rendszeresen ujra kell kenni.

Azt is leirtuk, hogy 11 es 15 ora kozott el kell kerulni a napot, illetve nem art hosszu ujju lenvaszon vagy viszkoz bluzt viselni, feheret, meg kalapot ami ved a nap ellen. Van azonban amikor nem megoldhato mashogy, peldaul a multkor dolgozni kellett mennem a tengerpartra, na ott csak 30 faktoros volt nalam, szepen le is egtem. (50-essel ez meg nem fordult elo).

A gyerekemen meg a tengerparton mindig van hosszu ujju napvedo furdoruha, viszont a szabadon levo reszeket 50+-ossal kenem rendszeresen.

A temreszetkarosito hatas viszont sajnos igaz. Nalunk a lagunaban a nyari vakacio vegefele elkezdenek rendszeresen feheredni es pusztulni a korallok, amikor sokan furdenek.

Konkluziokent :

1. A naptej nem ad soha teljes vedelmet, tehat amikor lehet, el kell fedni a bort, es meghatarozott idoszakokban nem a npra menni

2. Mindent nyilvan nem lehet teljesen elfedni, ezeket a reszeket viszont erdemes jo minosegu, es minel magasabb faktoru naptejjel vedeni. De erdemes a borgyogyasztol tanacsot kerni elotte.

2017. máj. 15. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!