Kettos allampolgar vagy? Ha igen, mely orszagok allampolgara? Mi alapjan kaptad? Es melyiket erzed inkabb magadenak? Vagy ugyanannyira mindkettot? Hol elsz?
Figyelt kérdés
Most lettem kettos allampolgar es kivancsi vagyok, hogy masok, hogy vannak ezzel. :-) Valamint szeretek utazgatni is, ezert tettem ebbe a rovatba, illetve itt szerintem nagyobb esellyel elofordulnak ilyen emberek es mas kategoriaba se igazan illik, ugyhogy remelem kedves moderatorok, maradhat itt a kerdesem. Koszonom.2017. ápr. 26. 08:47
11/16 anonim válasza:
Amerikai-magyar allampolgar vagyok. Magyarnak erzem magam.
14 eve elek az USAban.
Szerintem max kettos allampolarsag letezik; olyan nincs hogy 3 vagy 4 orszag polgara legyen valaki. Amugy sok orszag nem is ismeri el a kettos polgarsagot, pl. India. Van egy haverom aki Indiaban szuletett es miutan megkapta az ausztral polgarsagot, az indiait automatikusan elveszitette, ugyhogy minden alkalommal, amikor hazamegy a rokonokhoz, vizumot kell igenyelnie a sajat orszagaba :D
Utazasnal termeszetesen az amerikai utlevelet hasznalom, kulonben a magyarral vissza sem engednenek.
12/16 A kérdező kommentje:
Letezik olyan, hogy harmas, meg negyes. Rengeteg focista is van, akinek 3-4 van, de sima hetkoznapi embert is ismerek. Regen talan nem volt, pl. regen nem lehtett valaki nemet es magyar, vagy spanyol es nemet, de miutan ez feloldodott, igy Europaban kb az osszeset megszerzheted, az USA, Ausztralia, Kanada se zarja ki, hogy a sajatjuk plusz europai, meg meg jo par ilyen orszag van.
2017. ápr. 27. 07:27
13/16 anonim válasza:
Német-magyar állampolgár vagyok. Anya német, apa magyar, szülők után kaptam meg mindkét állampolgárságot. Éltünk Németországban is, ott dolgozott apukám, ott ismerkedtek meg a szüleim, viszont 5 éves korom óta Magyarországon élünk. Mindkét nyelvet egyformán beszélem, de inkább érzem magam magyarnak, mint németnek.
14/16 A kérdező kommentje:
15.28-as teged is felpontoztalak :-)
2017. ápr. 27. 15:37
15/16 anonim válasza:
Magyar es Amerikai allampolgar vagyok:) Amerikaban szulettem es elek de anyukam magyar es eltem 6 evig ott. Eleinte nem ertettem hogy a szuleim miert beszelnek hozzam tok mas nyelven es amikor anyukam jott ertem az iskolaba konyorogve kertem hogy beszeljen velem angolul. De amikor a "lazado" koromba leptem : ezt sosem felejtem el ! New Yorkban jartam iskolaba es tori oran kihivott a tanar felelni es magyarul kezdtem el mondani a feleletet! Es akkor ertettem meg igazan hogy a szuleim miert tanitottak meg mindket nyelvre !Azota buszken vallom hogy felig magyar vagyok de , eggyertelmuen Amerikainak erzem magam. ( bocsanat a helyesirasert csak egy kicsit megkopott a magyarom)
16/16 A kérdező kommentje:
22.33-as teged is felpontoztalak. Nagyon jol irsz magyarul. :-)
2017. ápr. 28. 06:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!