Tájleírást szeretnék kérni, élmény beszámolókat. Bármerre utaztatok. A szállásról, az országról, az időjárásról, házakról, emberekről, ételekről. Milyen volt a kinézetük, merre találhatóak. Milyen volt bebútorozva. Minden érdekel. (? )
Olaszország/ Velence.
4 napra mentünk. Egy kempingbe mentünk egy konténerszállásra. Volt benne egy nagy szoba nagy franciaággyal, íróasztal, ingyenes wifi, 2 fotel. Volt egy zuhanyzó, és egy wc. Nagyon tiszta, kényelmes volt, meg nagyon olcsó. A bútorokra azt mondanám, hogy olyan ikeásak.
A szállásunk a belvárostól olyan 10 buszmegállónyira volt ez zöld területen. Én úgy mondanám, hogy külvárosi részben. A velencei turisztikai területre busszal mentünk ami egy helyi járat volt. Sétálva sok olasz jellegű házak, éttermek, és az olaszok jellegzetes életük az utcán. Kellemes élményünk része volt, hogy nem tudtuk melyik busz megy be a velencei turisztikai látványosságokhoz, ezért egy idős bácsit leszólítottunk, hogy megkérdezzük. Mi nem tudunk olaszul, ő nem tudott angolul, de segített. Még pedig úgy, hogy elhívott minket egy pub-ba ahol még több idős ember volt. Na ott kézzel- lábbal olaszul, angolul, és több más nyelven elmondták az útvonalat, sőt lerajzolták..Majd mondták mit nézzünk meg, és kaptunk 3 meghívott, hogy menjünk el egy vacsorára, hogy megismerjük az igazi olasz konyhát. Az egyik idős bácsi elmondta, hogy ő buszvezető volt, és amíg őt látjuk ne aggódjunk. Ő kísért ki (4 órával később, mert az idősökkel maradtunk enni, inni, és meséltek-meséltek) a busz állomáshoz. Amikor jött a busz a sofőrrel beszélt, majd elköszönt tőlünk. Kiderült, hogy elintézte, hogy 4 napig ingyen utazhattunk a busszal. Maga a velencei látványosság gyönyörű, bámulatosan szép. A gondola érdekes, csak drága. Velencében hátrány volt, hogy nagyon sok turista volt, és minden drága volt. Csodálatos 4 napot töltöttünk ott.
Thaiföld:
Több helyen voltunk így rövid leírás:
Bangkok (kétszer voltunk ugyanabban a szálláson) Old town 10 perc séta a Khao San road piactól. A szállásunk egy beugróban volt. Régies, de tiszta. A bútorok jellegzetes thai bútorokkal amik jók voltak. Nagy légkondis szoba king méretű ággyal. Tv, szekrény, minibár. Fürdőszoba (zuhanyzós) és Wc. A szállodai személyzet egy thai család akik mind nagyon mosolygós, kedves volt. Most februárban amikor voltunk, felismertek minket.
Khoi Samui sziget: Egzotikus bungalót béreltünk szállásnak. A bungalóban hatalmas szoba, hatalmas ággyal, fürdőszoba, és volt egy privat pezsgőfürdős medence. Ezt csak mi használtuk. A tenger meg alig 10 lépésnyire volt a bungalóhoz. Csodálatos volt. A szállás tiszta, a bútorok, hagyományos, tiszta.
Phuket: Tengerparti szállás, a tenger olyan 50 méterre volt tőlünk. Szép tiszta, és meleg tengervíz. A szállásunk itt is tiszta volt. Régi gyarmati bútorokkal.
Chiang Mai: Luxus szálloda. 3 emelet, és a legkorszerűbb, új építésű szálloda. A szállodában minden van kezdve a medencétől, az edzőteremig.
Ételekről annyit, hogy az utcai árusoktól vásárolt ételek sokszor sokkal finomabbak voltak mint amit az étterembe szolgáltak fel. A legtöbb ételük csípős, így én mindig kérdeztem, hogy melyik nem csípős. A halas ételek nagyon finomak. A thaiak esznek skorpiót, csótányt, és egyéb rovarokat is. Engem nem vitt rá a gyomrom, hogy megkóstoljam. Hátrány, hogy iszonyú büdös van, és mindenütt borzalmas szemét. Thaiak szó szerint a szemetek között élnek, elvannak velük. De maga az ország csodálatos, imádom.. Ja, a házakról. Bangkokban sok házaknál képtelen voltam elhinni, hogy abban emberek élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!