Jart mar valaki Karpataljan? milyen volt? Milyen benyomast tett ratok a hely? es az emberek?
Szia!:)
Édesanyám Kárpátaljáról származik, ott élnek a rokonaim, szóval rendszeren járok oda. A határátkelés valóban zűrös, rosszabb napokon akár másfél óra. Szerintem említeni is felesleges, de tízből kilenc ember tud magyarul, szóval egy üzletben akár, érdemes magyarul próbálkozni. Mindenképp érdemes megkóstolni ott a különféle cukorkákat és kenyérchipseket, ha már arra járunk, egy étteremben pedig mindig isteni a saslik, a vareniki és a borscsleves. Előre érdemes felkészülni arra, hogy az utak minősége a magyarokénál is ezerszer rosszabb. Előfordult olyan, hogy 100 km-t 4 óra alatt tudtunk megtenni. Mindenképp érdemes kilátogatni egy piacra, minden hihetetlenül olcsó és házi, illetve jó minőségű. Az ország szegény, mi tagadás, a legszebb városképeket nem Ukrajnában látja az ember. Munkács nagyon szép hely, és mindenképpen ajánlom a Kárpátokat!:) Bukovel volt az eddigi legszebb hely, amit talán egész életemben láttam. Remélem segítettem:)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!