Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Van itt olyan aki világgá menne?

Van itt olyan aki világgá menne?

Figyelt kérdés
Kiskorom óta fűt a kalandvágy, meg szeretném ismerni a világot, szeretnék szabad lenni. Először kb. 12 évesen fogalmazódott meg bennem, hogy világgá szeretnék menni, de nem turistaként, hanem utazóként, úgy akartam élni, mint egy igazi kalandor. :) Aztán szép lassan 18 éves lettem, befejeztem a gimnáziumot, és eszembe jutott hogy itt a várva várt idő, most vagy soha. Fogtam egy hátizsákot és egy sátort, és Magyarországon keresztül kasul stoppoltam, erdőkön, mezőkön aludtam, minimális pénzből éltem, patakban fürödtem. Egyszer csak úgy gondoltam, hogy lett annyi bátorságom hogy Európának is nekivágjak egy hátizsákkal, sátorral és feltartott hüvelykujjal. Két nap múlva már az Olasz tengerparton ébredtem, olyan boldogsággal és szabadsággal, amit sohasem éreztem. Haladtam tovább, keresztül szeltem Európát, majd egy hónap múlva visszafordultam ,hogy hazatérjek. Hazatérve úgy éreztem hogy megint kezdtem belekerülni a mókuskerékbe, szóval most újra neki akarok vágni, hogy ismét érezzem hogy élek. Van köztetek aki csinált hasonlót? Esetleg aki a közeljövőben szintén tervezi? :) Az előzö utaimat egyébként nem egyedül, hanem egy társsal csináltam, csak sajnos már nincsen kivel mennem. :)
2017. jan. 10. 10:42
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
nincs.
2017. jan. 10. 10:43
 2/3 anonim ***** válasza:
Csinálnám én, csak pénz és idő kellene. Ha elmegyek hónapokra, évekre akkor kiesek a munkából
2017. jan. 10. 17:26
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha lenne pénzem akkor én is belevágnék de nem stoppal meg sátorral hanem önkéntes programokon keresztül.

Családok fogadnak önkénteseket házkörülü munkákra pár hétre. A világ összes országába lehet szinte menni, de legalább angolul kell tudni vagy az adott ország nyelvét.

Önkéntesként a szállás ingyen van napi 4-5 óra munkáért és megismersz új embereket, betekintesz az ottani életbe mert nem hotelszobában vagy. A maradék időben meg kimozdulsz egy kicsit.

Ezt kipróbálnám de nem eshetek ki a munkából hónapokra mert komoly terveim vannak.

2017. jan. 12. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!