Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Lehet köze az éghajlatnak...

Lehet köze az éghajlatnak ahhoz, hogy egy ország mennyire fejlett gazdaságilag?

Figyelt kérdés
Ha megnézem,főleg az északi és kontinetális éghajlatú országok fejlettebbek,kivéve olyan országokat hol sok olaj van.Európában is a melegebb éghajlatú mediterrán országok kevésbé fejlettek. De nagyobb országokon belül is,ahol több éghajlat van,ott is a hűvösebb részek a fejlettebbek. Szerintetek?Persze sok más tényező is közrejátszik,de szerintem lehet benne valami.

2016. nov. 14. 19:36
 1/8 A kérdező kommentje:
Bocs,ha nem jó kategóriába raktam.
2016. nov. 14. 19:41
 2/8 A kérdező kommentje:
ja,és ha te is hasonlóan gondolod,akkor mi lehet az oka?
2016. nov. 14. 19:43
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Huhhj....ekkora nettó baromságot is régen olvastam!Ezek szerint akkor szibéria a legfejlettebb regio az egesz vilagon.....
2016. nov. 14. 21:11
 4/8 anonim válasza:
Lehet, szerintem is ez egyértelműen észrevehető.
2016. nov. 14. 22:12
 5/8 hollófernyiges ***** válasza:
Ez ennél csöppet bonyolultabb, pláne ha kicsit hosszabb időtartamot veszünk. Az első civilizációk épp mediterrán meg szubtrópusi környezetben jöttek létre, de a Római birodalom vagy reneszánsz Itália sem volt éppen északi. észak-Európa csak az utóbbi 2-300 évben jött fel. Meg ellenpéldát is találsz, Szingapúr vagy Malajzia sokkal gazdagabb mint az ugyanolyan klímájú afrikai országok.
2016. nov. 14. 22:40
 6/8 anonim ***** válasza:
A 16 századtól Európa lekőrözte az összes többi kontinenst, aztán az előnyt kihasználva le is rabolta -gyarmatosítás. Azután azok a területek amik korán függetlenedni tudtak, mint az USA, vagy Ausztrália gyorsan fejlődtek.
2016. nov. 15. 02:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Ott,ahol az élelem berepül sülten az ember szájába,nem kell gondolkozni.

Aki élt már 4-5 hónapon keresztül 40 C körüli hőmérsékleten,(éjszaka csak 32C fok)az tudja milyen macerás dolog felkelni időben.

2016. dec. 6. 00:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha figyelmes vagy,akkor észreveheted,hogy a kereszténységre épülő társadalmak gazdaságilag fejlettebbek.Ez a filozófiai rendszer kívánja meg inkább a logikus gondolkozást.
2016. dec. 6. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!