Lehet köze az éghajlatnak ahhoz, hogy egy ország mennyire fejlett gazdaságilag?
Figyelt kérdés
Ha megnézem,főleg az északi és kontinetális éghajlatú országok fejlettebbek,kivéve olyan országokat hol sok olaj van.Európában is a melegebb éghajlatú mediterrán országok kevésbé fejlettek. De nagyobb országokon belül is,ahol több éghajlat van,ott is a hűvösebb részek a fejlettebbek. Szerintetek?Persze sok más tényező is közrejátszik,de szerintem lehet benne valami.2016. nov. 14. 19:36
1/8 A kérdező kommentje:
Bocs,ha nem jó kategóriába raktam.
2016. nov. 14. 19:41
2/8 A kérdező kommentje:
ja,és ha te is hasonlóan gondolod,akkor mi lehet az oka?
2016. nov. 14. 19:43
3/8 anonim válasza:
Huhhj....ekkora nettó baromságot is régen olvastam!Ezek szerint akkor szibéria a legfejlettebb regio az egesz vilagon.....
4/8 anonim válasza:
Lehet, szerintem is ez egyértelműen észrevehető.
5/8 hollófernyiges válasza:
Ez ennél csöppet bonyolultabb, pláne ha kicsit hosszabb időtartamot veszünk. Az első civilizációk épp mediterrán meg szubtrópusi környezetben jöttek létre, de a Római birodalom vagy reneszánsz Itália sem volt éppen északi. észak-Európa csak az utóbbi 2-300 évben jött fel. Meg ellenpéldát is találsz, Szingapúr vagy Malajzia sokkal gazdagabb mint az ugyanolyan klímájú afrikai országok.
6/8 anonim válasza:
A 16 századtól Európa lekőrözte az összes többi kontinenst, aztán az előnyt kihasználva le is rabolta -gyarmatosítás. Azután azok a területek amik korán függetlenedni tudtak, mint az USA, vagy Ausztrália gyorsan fejlődtek.
7/8 anonim válasza:
Ott,ahol az élelem berepül sülten az ember szájába,nem kell gondolkozni.
Aki élt már 4-5 hónapon keresztül 40 C körüli hőmérsékleten,(éjszaka csak 32C fok)az tudja milyen macerás dolog felkelni időben.
8/8 anonim válasza:
Ha figyelmes vagy,akkor észreveheted,hogy a kereszténységre épülő társadalmak gazdaságilag fejlettebbek.Ez a filozófiai rendszer kívánja meg inkább a logikus gondolkozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!