Volt már valaki kis szigeten hosszabb ideig?
Pl: Barbados vagy GeorgTown?
Egy magyar élhetne odakint vagy elfognák a hatóságok és hazatoloncolnák? Egyáltalán mit lehetne ott dolgozni?
Hat en kis szigeten elek, tropusin, de nem az altalad felsoroltakon.
En EU-ban vagyok, tehat nem toloncolnak ki :)
En speciel EU alapokkal foglalkozom. Persze szamos mas olyan dolgot lehet csinalni, amire szukseg van, de a helyiek nem tudjak megcsinalni kepzettseg / vegzettseg hianyaban.
Azert arra szamolni kell, hogy nehez munkat talalni, a szigetlakok azert rendszeresen favorizaljak a helyi lakossagot. Az alap iparagak : cukornad (vagas, feldolgozas) es egyeb agraripar, mezogazdasag, turizmus, esetleg a szolgaltatoipar, kezmuves munka, de ezekben rengeteget kell dolgozni, hogy az ember egy alap szinvonalon megeljen.
A szigeteken ugyanis a megelhetes eleg draga. Jo a lakber nem annyira, de azon tul szinte minden, mivel kizarolag importra alapozott az ellatas...
En mondjuk most mar szeretek itt elni, de nem volt egyszeru. Es ahol en elek, ott aztan tenyleg szinte minden van, megis sokszor volt bezartsagerzesem. Az elejen rengeteget jartam a tengerpartra pl, ma mar szinte csak a gyerek miatt megyunk foleg.
A tel az mondjuk nem hianyzik. Talan egyedul a nyari karacsonyt nehez megszokni, hogy epp akkor van itt a legmelegebb, es a mikulas is leginkabb egy konnyu lenge piros kopenyben van. Illetve muho mindenutt a 35 fokban :)
Azert az osz meg a tavasz neha igen. Ezeket az atmeneti honapokat mindig is szerettem, azok meg itt nincsenek. Bar az idei telunk itt most kulonosen hideg volt (foleg a julius), meg ho is esett a magasabb teruleteken (eljen a globalis felmelegedes). Ja, es ha huzamosabb ideig elsz ilyen helyen, 2-3 ev utan mar 22-24 fokban bizony pulovert meg hosszunadragot fogsz huzni, 20 fok alatt meg a borkabat es a bokacsizma is elokerult, pedig ezt magam sem gondoltam volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!