Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Máv internetes jegyvásárlás...

Máv internetes jegyvásárlás segitség?

Figyelt kérdés

Holnap sopronba utazom.

Először a nyugatiba megyek meg veszem addig a jegyet rendben.

Ha a nyugatiba érek ott kitudom váltani a jegyemet az automatából ? Kaptam egy 10 jegyű kódot ezt hova irom be? Hogy álok ennek neki..ugyan ugy kiválasztom ott az uticélt es a fizeteskor a kodot?

Utána kinyomtatja és ennyi?

Valamint a sopron - budapest jegyet is szintén kitudom ott nyomtatni? Sopronban nincs jegy automata.Ha azt a funciót választottam,hogy menetjegy és pót/ helyjegy akkor minden rendben nyugodtan felszállhatok a vonatra?

2016. aug. 11. 09:03
 1/9 anonim ***** válasza:
2016. aug. 11. 10:25
 2/9 anonim ***** válasza:

A Nyugatiban keresd az e-ticket kioszkot, pl a 10. vágány végénél. Oda írd be a tizjegyű kódot és kapod is a jegyet. Úticélt nem kell választanod, hiszen azt már online megadtad. Fizetni is online fizetsz, tehat a kioszknál már csak a jegynyomtatás történik.

Ha vettél helyjegyet, az konkrét vonatra szól, arra a vonatra nyilván felszállhatsz..

A visszaúti jegyedet is átveheted a Nyugatiban.

Fontos, hogy a vonatod minden bizonnyal a Keletiből indul.

2016. aug. 11. 10:30
 3/9 anonim ***** válasza:

Az automatában nem kell kiválasztani a viszonylatot, hanem a föoldalon rámész hogy internetes jegy átvétele, és ott egyböl kéri a kodot.

Minden jegyet átvehetsz, amihez kodod van, a vissza utat is. (Nem is értem miért ne tudnád).

Ha pot és helyjegyet kértél akkor további teendőd nincs.

2016. aug. 11. 10:32
 4/9 anonim ***** válasza:

"A Nyugatiban keresd az e-ticket kioszkot, pl a 10. vágány végénél"

Szerintem a #2 a kék színű automatára gondol, ami csak internetes jegyet ad ki. Mehetsz oda is, de mehetsz a 11-12. vágány közötti és a 6. vágány elötti sárga automatákhoz is. Azok tudnak fizetés ellenében is jegyet adni, mint egy rended jegyautomata, de tudnak interneten vásárolt jeget is nyomtatni.

Egy szoval mimdegy hogy melyik géphez mész.

2016. aug. 11. 10:35
 5/9 A kérdező kommentje:
Első osztályra vettem jegyet menetjegy és pót/ helyjegy funkcióval! kocsiosztály különbözeti jegy nem kell?
2016. aug. 11. 10:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha egyszer elsö osztályú jegyet vettél akkor miért kéne különbözeti jegy?
2016. aug. 11. 10:46
 7/9 A kérdező kommentje:
Jol van akkor menetjegy és pót/ helyjegy erre mentem alul az,hogy 1. Osztály. Így akkor nyugodtan utazhatok? Nem kell semmi más?
2016. aug. 11. 10:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha ennyire nem vagy képben az online jegyvásárlás dolgában, akkor miért erőlködsz?
2016. aug. 11. 11:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Én csak azt tudom irni amit eddig is.

"Ha pot és helyjegyet kértél akkor további teendőd nincs."

Meglepö modon interneten keresztül megváltott jegy esetén is ugyan olyan jegyre van szükséged, mintha a pénztárban vennéd. De a leirásod alapján ezeket megvetted.

Különbözeti jegy egyébként akkor kellene ha vettél volna egy másodosztályú jegyet és utána jutna eszedbe hogy mégis elsö osztályon akarsz utazni. De neked ilyen különbözeti jegy nem kell, mivel elsö osztályú jegyet vettél.

2016. aug. 11. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!