Jegyvásárlás Ryanairnél!?
Rendeltem a ryanair-nél egy return jegyet londonba.
Az odaútnál az van írva, hogy "Illeték nélkül", a visszaútnál pedig az, hogy "Ingyenes internetes utasfelvétel". Mit is jelentenek ezek? Nem elég, ha csak kinyomtatom, amit kapok e-mailben? Van poggyászom is, esetleg ha ez fontos lenne. :D
Még nem repültem, nem vágom a témát.
Az "Illeték nélkül" és az "Ingyenes internetes utasfelvétel" csak árkategóriát jelent, a Te szempontodból nincs jelentősége, csak az árat határozta meg.
Nem az e-mailt kell kinyomtatni, hanem a beszállókártyát miután online becsekkoltál.
A poggyászod kézipoggyász vagy feladandó? A feladott poggyász plusz pénzbe kerül.
Feladott poggyász. De ezt már kifizettem előre, ha minden igaz. :D
Szóval, akkor mind a 2 esetben tudok online checkin-elni ugye?
Igen, online tudsz csekkolni oda-vissza.
Időpontot módosítani lehet, de nagyon drágán.
Köszi. Még egy utolsó kérdés. Lehet buta kérdés lesz. :D
Ha én úgy döntök, hogy nem jövök vissza Londonból a megadott időpontban (nem töröltetem és nem is módosítom a foglalást), akkor én kaphatok ezért valami pénzbüntetést?
Gondolom a pénz, amit kifizettem a jegyért ugrana, bár azt még elviselném.
Igen, a jegyár ugrik, de más hátrányos következménye nincs.
Az, hogy van egy jegyed, nem jelenti azt, hogy köteles vagy utazni.
Semmi gond nincs ha nem utazol. Napi több ezer embernek van jegye aki nem utazik mégsem valahova. Bukod a jegyárat, de semmi egyéb gond.
Az internetes utasfelvételt ne felejtsd el megcsinálni utazás előtti egy-két héttel (kb. 20 nappal előtte lehet legkorábban), ugyanis ha azt nem csinálod meg akkor reptéri utasfelvételi díjat kell fizetned a reptéren, ami sokezer forint felesleges pénzkiadás!
Az internetes utasfelvétel végén lesz meg a beszállókártya amit le kell tölteni, ki kell nyomtatni és vinni a reptérre. Semmi mást nem kell kinyomtatni, tehát felesleges az email visszaigazolást vagy bármi ilyesmit kinyomtatnod. Csakis a beszállókártya a fontos. Ebből viszont nem árt akár 2 példányt is, amit két különböző helyre tegyél ha egyik elveszne legyen másik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!