Hova érdemes kitelepülnöm? (Részletesen magamról lent)
"Az általam preferált nyelv az angol"
Ez mégis mit jelent, milyen szintet?
Nézd, nem igazán lehet tanácsot adni Neked, mert
- "Részletesen magamról lent" - ehhez képest szinte semmit nem árultál el magadról. Az is csak a kérdésemre derült ki (2-es), hogy angolból felsőfokúd van.
- az írásod alapján nem nagyon mer tanácsot adni az ember, mert Magyarországon az IT szektorban keresnek az emberek a legjobban - de Te "aprópénzért" nem dolgozol. Mennyi az az apró? Egy jobb programozó megkeres 4-500 ezret, vagy még többet is - ez lenne az aprópénz?
- nem lehet tudni, hogy van-e bármiféle gyakorlatod (igen tudom, munkatapasztalatod nincs) vagy elvégezted az egyetemet, de még nem dolgoztál komolyabb munkát?
- olyan dolgokat is meg akarsz tenni, ami illegális (ilyet ugye normális ember nem tanácsol)
- aztán nem derül ki, van-e félretett pénzed a kinti élet kezdéséhez? (albérlethez min. 2 havi kaució is kell a legtöbb helyen)
- végül (lehet, még valamit kifelejtettem) a szüleiddel megbeszélted, hogy kiköltöznének? Belemennek? Vagy csak Te ezt eldöntötted?
Ja igen: és azért szerintem az sem mindegy, milyen típusú az ember: lehet, Neked Norvégia nagyon bejönne - én meg megpusztulnék ott, mert nem szeretem a hideget.
Szóval ezért nem érkezett még normális válasz :-)
Nézd, ha angolul beszélsz felsőfokon, akkor miért nem próbálod meg a külföldi álláshirdetéseket böngészni? Ma már sok olyan állás van, ahol első-második kör skype vagy telefonos interjú.
Akkor legalább azt is megtudhatnád, mennyire keresett a pályakezdő programozó.
Csak egyéni véleményem, hogy nem égetném fel magam mögött teljesen a hidat - mindenképp vennék valami kis vityillót, hogy legyen hova visszajönni, ha nem jön be a külföldi élet.
Különösképp nem vinném ki az idős szüleimet - először csak én mennék.
Ha már mindenképp "ugrani" akarsz ( a semmibe :D ), akkor Németország, Belgium, Svájc esetleg Anglia az én javaslatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!