Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » OTP szép kártya beváltás hogyan?

OTP szép kártya beváltás hogyan?

Figyelt kérdés

Ismerősünk mondta, hogy elhasználja, megveszi olcsóbban, ezért párom kért a szállás alszámlájára egy nagyobb összeget. De most kiderült sehol és sehogy nem megoldható, hogy ő használja, állítólag annyira szigorítottak, hogy semmilyen formában nem használhatja más. nekünk kell a kp nagyon és számoltunk azzal a 80.0000-al.

Szállodákat körbekérdeztem már hogy ha fizetünk vele ott szállást és ők sztornózzák majd visszautalják az összeget, persze kevesebbet nem e csinálnák meg de senki. nem tudom mit csináljak, mert nagyon gyorsan meg kell oldanom ezt a helyzetet :( Valaki esetleg nem próbálta már meg beváltani bármi módon?

Jófogáson beszéltem egy úrral, de ott látatlanba kell utalni és vagy megkapjuk a csökkentett összeget vagy nem.. :(

Totál kétségbe vagyunk esve és ha ezt tudom akkor inkább erzsébet utalványt kérünk ki azzal többre megyek mint a szállással...

2016. jún. 15. 13:51
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez lehet a megoldás: odamégy az ismerőssel a szállodába, és fizetsz helyettük, ők meg odaadják neked kp-ban az összeget:

[link]

5. Mennyire „névre szóló” egy SZÉP Kártya? Ha elutazom öt barátommal vagy a családommal, fizethetem az egész költséget? Odaadhatom-e például a gyermekemnek a saját OTP SZÉP kártyámat? Milyen akadályokba ütközhetünk?

Azt, hogy a kártyát használó kivel tölti az üdülését, nem határozza meg a rendelet, így az egész család üdülése fizethető a kártyabirtokos kártyájával, ha a kártyabirtokos is jelen van. A kártya névre szóló, így csak a kártyabirtokos fizethet vele. Közeli hozzátartozóknak társkártyát kell igényelni, ők csak társkártyával használhatják a kártyabirtokos utalványegyenlegét. Az elfogadóhelyek kérhetik, hogy a kártyabirtokos azonosítsa magát fényképes igazolvánnyal, és ha az adatok nem egyeznek, visszautasíthatják a kártya elfogadását.

2016. jún. 15. 14:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez érdekes, hogy a szálláshelynek miért érdeke nem elfogadni. Én a férjem Erzsébet és Egészségpénztáros kártyájával fizetek rendszeresen, soha nem tették szóvá, még egy homlokráncolást se kaptam. A SZÉP kártyával is fizettem egyszer önkiszolgáló étteremben, igaz akkor a férjem is ott volt, csak már az asztalnál ült.

Jelentkezzenek be eleve a te neveddel, és írják azt a bejelentőre, nekem még sose ellenőrizték.

2016. jún. 15. 15:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Elvileg a férjedével sem fizethetsz sehol. Más kérdés persze, ha a nevetek kb. ugyanaz, ismernek az eladók, vagy ott van ő is, kicsi az összeg, akkor elfogadják, de nem szabályos.

Egy 50-100 ezer forintos szállodai számlánál nem fogják elfogadni. A SZÉP-kártyának nincs egyedi pin kódja, csak aláírni kell legfeljebb. Ha a kereskedő elfogadja a kártyát úgy, hogy egy másik ember használja, nem a kártyabirtokos, akkor azt kockáztatja, hogy a valódi kártyabirtokos megreklamálja a tranzakciót. Ha nem tudja bizonyítani, hogy ellenőrizte, valóban a kártyabirtokos fizetett a kártyával, vissza kell utalnia a pénzt. Ezt egy kereskedő/szállodás nem akarhatja.

Az pedig, aki visszaélt a kártyával, vagyis jogosulatlanul fizetett vele, egy évig terjedő szabadságvesztést kockáztat + negatív KHR listára kerül, nem kap hitelt öt évig.

2016. jún. 15. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!