Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy nem engedélye...

Lehetséges, hogy nem engedélyezett a pénzfelvétel az USA-ban?

Figyelt kérdés
Van egy Budapest Bankos dombornyomott MasterCard-om, nem kevés az éves kártyahasználati díj, eddig főleg internetes vásárlásokhoz használtam, de most itt vagyok Texasban és nem tudok vele pénzt felvenni. Azt mondja az ATM, hogy nem engedélyezett tranzakció. Boltokban is gyakran van, hogy nem működik. Azt már ezek után eldöntöttem, hogy bankot és bankkártyát fogok váltani.

2016. máj. 26. 03:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
49%

"Azt megnézted hogy azokon a helyeken kint van-e Mastercard marticája?

Kint kevesebb az elfogadóhely, mint Európában." - ez irto nagy marhasag, inkabb ne irtal volna.

A Visa/Mastercard a legelfogadottabb. Az Amexet pedig NEM fogadjak el minden bokorban, mert a V/MC-vel ellentetben a dija magasabb es sok bolt nem akarja az extra dijat kifizetni. Vagyis Visa/MC-vel meg mindig nagyobb az eselyed, mint Amex-szel. Tudom mert nekem az van, itt elek, es bejartam az orszagot, es olyan kartyaelfogadot meg nem lattam ahol az Amexet elfogadtak, de az MC-t nem!

Lehet hogy van vmi tranzakcios limit a kartyan? Kerdezd meg a bankot. Egyebkent PIN kodot tenyleg keves helyen kernek vasarlasnal. Peldaul a benzinkuton az 5 jegyu iranyitoszamot kerik. Amikor a hazai CIB bankos (PIN kodos) kartyammal tankoltam, mindig bementem a kutra es kertem, hogy hadd fizessek a kartyaval ugy mintha hitelkartya lenne (ilyenkor nem PIN-t kernek hanem alairast). Biztonsagosabb igy hasznalni, mint PIN-t utogetni, mert ha ellopjak a kodot, akkor viszik a lovet.

2016. máj. 26. 20:14
 12/15 A kérdező kommentje:
Az ATM locatort már azelőtt néztem, hogy kiírtam volna a kérdést. A kártyán az általam beállított készpénz felvételi limit van. Amúgy pl. az az ATM sincs rajta az ATM locatoron, amit próbáltunk (pedig a bank épületénél van). Arra, hogy esetleg a MasterCardot ne szeretné, azt mondta az itteni barátom, hogy ne hülyüljek már, neki is MasterCardja van és ott szokott pénzt felvenni vele.
2016. máj. 26. 22:28
 13/15 A kérdező kommentje:

Azóta kiderült, hogy a bank blokkolta a kártyámat, mert gyanúsnak találták, hogy az Amazon.com-on vásároltam valamit. Az nem volt nekik gyanús, hogy itteni étteremben fizettem a kártyával, repjegyeket vettem, szállodákat fizettem ki.

A paypal meg nem enged 50 USD-nál többet utalni.

Megáll az eszem.

2016. máj. 27. 00:12
 14/15 anonim ***** válasza:

Az Amazon gyanús nekik??? Megáll az ész... Szerintem válts bankot, a BB-t én is otthagytam ezer éve.

Most totál pénz nélkül vagy kint?

2016. máj. 31. 10:06
 15/15 anonim ***** válasza:

Az USAban elek, leirom a gyakorlati tapasztalatomat (azokkal ellentetben akik csak a fotelbol vagyakoznak es irnak butasagokat) es lepontozok? Szanalmas banda...

Kerdezo, etteremben, szallodaban ugy fizetsz, hogy a kartyat bemutatod, es ok lehuzzak, nem?

Online (foleg Amazon) pedig effektiv kartya nelkul tudsz vasarolni, eleg csak megadni a kartyaszamot, de a plastic nem is kell hogy a kezedben legyen. Ezert gondolhatta a bank, hogy az Amazonos vasarlas gyanus. Szerintem...

2016. máj. 31. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!