Lehetséges, hogy nem engedélyezett a pénzfelvétel az USA-ban?
"Azt megnézted hogy azokon a helyeken kint van-e Mastercard marticája?
Kint kevesebb az elfogadóhely, mint Európában." - ez irto nagy marhasag, inkabb ne irtal volna.
A Visa/Mastercard a legelfogadottabb. Az Amexet pedig NEM fogadjak el minden bokorban, mert a V/MC-vel ellentetben a dija magasabb es sok bolt nem akarja az extra dijat kifizetni. Vagyis Visa/MC-vel meg mindig nagyobb az eselyed, mint Amex-szel. Tudom mert nekem az van, itt elek, es bejartam az orszagot, es olyan kartyaelfogadot meg nem lattam ahol az Amexet elfogadtak, de az MC-t nem!
Lehet hogy van vmi tranzakcios limit a kartyan? Kerdezd meg a bankot. Egyebkent PIN kodot tenyleg keves helyen kernek vasarlasnal. Peldaul a benzinkuton az 5 jegyu iranyitoszamot kerik. Amikor a hazai CIB bankos (PIN kodos) kartyammal tankoltam, mindig bementem a kutra es kertem, hogy hadd fizessek a kartyaval ugy mintha hitelkartya lenne (ilyenkor nem PIN-t kernek hanem alairast). Biztonsagosabb igy hasznalni, mint PIN-t utogetni, mert ha ellopjak a kodot, akkor viszik a lovet.
Azóta kiderült, hogy a bank blokkolta a kártyámat, mert gyanúsnak találták, hogy az Amazon.com-on vásároltam valamit. Az nem volt nekik gyanús, hogy itteni étteremben fizettem a kártyával, repjegyeket vettem, szállodákat fizettem ki.
A paypal meg nem enged 50 USD-nál többet utalni.
Megáll az eszem.
Az Amazon gyanús nekik??? Megáll az ész... Szerintem válts bankot, a BB-t én is otthagytam ezer éve.
Most totál pénz nélkül vagy kint?
Az USAban elek, leirom a gyakorlati tapasztalatomat (azokkal ellentetben akik csak a fotelbol vagyakoznak es irnak butasagokat) es lepontozok? Szanalmas banda...
Kerdezo, etteremben, szallodaban ugy fizetsz, hogy a kartyat bemutatod, es ok lehuzzak, nem?
Online (foleg Amazon) pedig effektiv kartya nelkul tudsz vasarolni, eleg csak megadni a kartyaszamot, de a plastic nem is kell hogy a kezedben legyen. Ezert gondolhatta a bank, hogy az Amazonos vasarlas gyanus. Szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!