Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » El lehet utazni egy óceáni...

El lehet utazni egy óceáni szigetre nagyon messzire, és csak ott maradni?

Figyelt kérdés

Meg lehet csinálni azt, hogy repülővel/hajóval elutazok egy Óceániában lévő szigetre, és ott vagyok akár több hónapot is?

Lehet azt hogy csak "csövezek", valahogy alszom valahol, vagy esetleg találok egy olcsóbb bungallót is, és eszem ahogy tudok, közben pedig rengeteget fürdök?

2016. máj. 1. 09:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
Es mit eszel? Hol laksz? Egy tropusi vihar azert nem matinedelutan hogy vihogva ugralj a parton.
2016. máj. 1. 09:35
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Meglehet csinálni.

Csak ha valami bajod lesz, nincs biztosítás.

Nincs pénzed, csövezel, az immun rendszered legyengül, megbetegszel, elhalálozol.

Az nem Magyarország, teljesen más a klíma, a betegségek is, minden más.

Gazdagon jó ott lenni, szegényen már nem igazán, inkább szenvedés.

2016. máj. 1. 09:38
 3/12 anonim ***** válasza:

na meg ezek a helyek eléggé figyelnek ám arra hogy a belépést követő 90 napon túl ne maradj az országban! bizony, hallottam már erről rémtörténeteket, hogy éppen csak 2-3 nappal lépték túl , aztán ahogy igazoltatásnál kiderült, azonnal kitették őket az országból, pedig egy elég putri hely volt.

amúgy ezt leszámítva meg lehet tenni csak bizony számolni kell főleg a trópusi betegségekkel! egy európai szervezete nagyon kényes ám az olyanokra, amiket az ottaniak észre se vesznek, szal jó eséllyel végig beteg leszel ...

2016. máj. 1. 10:24
 4/12 anonim ***** válasza:

sok orvos professzor, meséljétek el milyen trópusi betegségek vannak amire vigyázni kell a malárián és dengui-n kívül? kb 1 évet voltam mindenféle harmadik világbéli országban de még csak egy hasmenésem sem volt pedig ettem ittam mindenféle szart.

Persze a trópusok nyilván nem a 20 kilós pálcika lábú csont Ramboknak való.

2016. máj. 1. 10:29
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy gyermeteg ábrándozás, én is szoktam, csak ne vedd túl komolyan.
2016. máj. 1. 11:22
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ugye azt tudod, hogy egy óceáni sziget, sőt mindegyik sziget valamelyik államhoz tartozik? Annak az államnak kell a honlapját megnézni, hogy milyen feltételekkel utazhatsz a szigetre. pl: Vízumköteles, kell-e oltási papírral rendelkezned stb.

Csak úgy hogy odarepülők és hajléktalan leszek, azt nem lehet megcsinálni

2016. máj. 1. 13:42
 7/12 anonim ***** válasza:

Azert tropusi szigeten is lehet betegseg, nemcsak malaria meg dengue... En speciel lassan 9.hete kinlodom egy sima influenzaval itt a tropusokon (orrfolyas, bronchitisz, laz, arcureggyulladas, kotohartya-gyulladas, rossz kozerzet) pedig 3 eve elek itt... Egyszeruen a mi immunrendszerunk nem keszult fel az itteni virusokra. Annyira kohogtem hogy eltorott egy bordam. Egyebkent nalunk a klasszikus tropusi betegsegek nincsenek meg, chikungunya volt egy idoben, meg talaltak par dengue esetet de ezek korantsem altalanosak.

Amugy : korlatlanul tartozkodas lehetseges minden feltetel nelkul ha EU-hoz tartozo szigeten vagy (van egy par ilyen-pl itt nalunk). De csovezni nem biztos hogy ajanlott, biztonsagi szempontbol sem. Nem igazan vagy vedve ha barmi gond van.

A bungalok nem olcsok, berelni olcson pehet ugyan hazat de ahhoz mindenfele papir kell. Valamint elengedhetetlen hogy legyen autod, maskeppen kb megrekedsz egy helyben (a szigetek nagy reszen inkabb nincs tomegkozlekedes mint van, stopposokat meg nem szoktunk felvenni (en regebben neha megtettem de ma mar senki nem tudja hogy mit vallal be ha felvesz valakit) es munkat sem tudsz vallalni.

A rengeteg furdesrol meg annyit, hogy ha az ember mindennap a kedvenc csokijat eszi, egy ido utan ra sem tud nezni... Ezt tapasztalatbol mondom...

2016. máj. 2. 05:41
 8/12 anonim ***** válasza:

Valóban nem kell komolyan venni az ilyen kérdéseket, mert kb 0.01% az esélye, hogy az illető valóban elutazik pénz és célok nélkül. Szerintem huszonévesen majdnem mindenkinek megfordul a fejében ilyesmi.

Amúgy ahogy írták, ott is megunnád, plusz tuti, hogy vízum kell. Fárasztó lenne az állandó párás meleg, nagy viharok, hiányozna mindenféle "luxus", amit itthon természetesnek veszünk.

Az én sógornőm Polinéziából származik (de nem ott nőtt fel), többezer kilométerre minden nagyobb szárazföldtől. Egyszer elmentek oda a bátyámmal és gyerekekkel látogatóba, de az egyik legrosszabb élményük volt. Nomád körülmények, láz, hasmenés...

2016. máj. 2. 11:32
 9/12 anonim ***** válasza:

'Szerintem huszonévesen majdnem mindenkinek megfordul a fejében ilyesmi. '

Szerintem inkabb az erettsegi elotti panik lesz ennek a kerdesnek az oka...

2016. máj. 2. 12:21
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha egy érettségitől ekkora a pánik, akkor egyetem alatt felköti magát, vagy mi?

S még az egyetem is semmi ahhoz, amit az élet tartogat.

2016. máj. 2. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!