Hová mennétek októberben nyaralni?
Október közepe-végefelé szeretnénk nyaralni menni 7-10 napra, lehetőleg tengerpartra, max 150e/főből.
Tudnátok segíteni?
A 150et utazás-szállásra gondoltam, nem költőpénzzel együtt.(Lenne rá több is, de nem akarok félmilliókat elkölteni...)
Szóval akkor: Törökország kiesik, oda nem szívesen mennék (ne kérdezzétek miért, én sem tudom),
Kanári szigetek időjárása nem jó, Tunézia dettó (de ha ott hűvös van, akkor már Spanyolországban is, nem?) meg ott még nem is biztonságos...
Akkor mi marad? :O :D
7es, a napozás fürdésen kívül amúgy sem nagyon akarok mást csinálni, csak "dögleni" akarok :D :D
9es, tudnál összegeket, helyeket, stb-t írni?
Köszönöm amúgy mindenkinek aki válaszolt, és bocsi, hogy ennyit problémázok, de még sosem voltunk külföldön nyaralni. :)
Hat ha oktoberben furdeni/napozni szeretnel, akkor a kovetkezo helyek johetnek szoba :
Izrael (oda esetleg talan ki lehet hozni ennyibol, de fugg attol hogy mennyiert talalsz repjegyet, milyen szallas, stb)
Tunézia (bar mar huvosebb van az igaz. Viszont en nem tapasztaltam hogy veszelyes lett volna pedig egyenileg is elmentem ide-oda helyekre, igaz en beszelek franciaul igy nem volt problema. De nem raboltak ki, nem vertek meg. Ezt nem tudom honnan szedte aki irta. Az mondjuk igaz, hogy mostanaban a terrorfenyegetettseg miatt az arab orszagokat nem ajanljak utazasra, de szerintem az sem torvenyszeru hogy pont akkor ott tortenik valami. De ha nem valasztanam most ezt az orszagot akkor ezert.)
Egyiptom : az ido jo, de ugyanaz a jellemzo mint Tuneziara. Egy jo csomaggal talan ki lehet jonni ennyibol bar nem biztos. De mivel nem foszezon, igy elkepzelheto.
Kanari szigetek : egyaltalan nem igaz, hogy csak furdeni meg napozni lehet, aki ezt irta az meg nem jart a Kanari-szigeteken ; ) Ok, Gran Canaria, Fuerteventura meg Lanzarote inkabb furdohelyek (ebbol GC a "tomegturista" hely, es mint ilyen valamivel olcsobb mint a masik ketto) de Tenerife messze nem csak a tengerpartot kinalja mint program. Rengeteg tura lehetoseg van, kirandulas a Teidere, botanikus kertek, allatparkok... De igaz hogy a Kanari- szk helyben dragabb, es az Atlanti ocean oktoberben mar nem eppen a legmelegebb. Emellett Tenerifenek a deli resze valo inkabb furdesre (Los Christianos) ahol inkabb mediterran jellegu az idojaras nemi szubtropusi behatassal. Az eszaki resznek inkabb oceani az eghajlata, igy elkepzelheto hogy oktoberben mar huvosebb, esosebb lesz.
Europaban furodni mar nem valoszinu hogy fogtok tudni oktoberben. Kellemes, 20 fok feletti homerseklet meg siman lesz, talan meg rovidujjuban is tudtok majd a parton napozni de a viz szerintem mar nem lesz alkalmas furdesre. Talan a legdelebbi reszeken igen de az sem biztos.
Ha mindenkeppen meleg tengerparti helyre vagytok, akkor vagy a fentiek, vagy kicsit melyebben a zsebbe nyulva (de meg a realitas talajan maradva) elutaztok pl Dubaiba (eleg jo promociok vannak most pl a booking.com-on meg a Tripadvisoron, es ha jol kombinalod a repjegyekkel akkor egesz korrekt aron kijohetsz) vagy Thaifoldre, esetleg Indiaba pl Goara (ide a repjegy az ami megdobja az arat, helyben minden fillerekbe kerul). Es itt tuti hogy jo ido van ebben az idoszakban is.
Neha amugy erdemes nezni pl Becsbol indulo last minute csomagokat es/vagy jegyeket, sokszor mar pl 3-400 euroert elrepulsz pl Mauritiusra hol aztan tuti hogy akkor jo az ido....
9-es vagyok.
Thaiföld fejenként 150 ezerből nem fog kijönni, mert a repülőjegy is 150 ezertől indul.. Ennyi pénzből inkább menjetek wellnessezni több napra. Pihenni, feküdni ott is lehet.
12, nagyon köszönöm a kimerítő és hasznos választ, ilyesmit szerettem volna olvasni, ha lehetne, neked 2 zöld mancsot nyomnék :D
a többieknek is köszönöm, hogy vették a fáradtságot és írtak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!