Miért mondják a magyarok az USA-ra, hogy Amerika?
Persze az is Amerika része, de Amerikát sokan az USA-val azonosítják.
Pl. : "Hová mennél szívesen Kanadába, vagy Amerikába?" Ilyen fogalomzavarra gondolok.
Ők is Americának mondják általában...
Amúgy amire te gondolsz, az az AmericaS. Kanada és USA pedig North America.
És Captain America karakterét is a hülye magyarok találták ki :( (nem)
Ahogy a 3-as is írta, az USA állampolgárai is America néven emlegetik saját hazájukat.
Tehát a fogalomzavar nem tőlünk eredeztethető.
Oké, köszi, én arra gondoltam, amikor Amerika földrészen található országokat nem, de USA-t Amerikának hívják.
Tehát ha Kanadába megy, nem mondja, hogy Amerikába megy, inkább azt, hogy Kanadába megy, de ha USA-ba megy, akkor inkább azt mondja, hogy Amerikába megy.
Viszont ha Brazíliába megy, akkor sem azt mondja, hogy Amerikába, pedig Amerika része.
Nem csak a magyarok, de az egész világ így mondja, az USA lakosait is beleértve.
Az országuk neve Amerikai Egyesült Államok. Az Egyesült Arab Emírségek is csak "Emírségek" vagy "Emirátusok" és Borsod Abaúj Zemplén megyére is csak azt mondjuk, hogy Borsod. Egyszerűen rövidebb.
"amikor Amerika földrészen található országokat nem, de USA-t Amerikának hívják.
Tehát ha Kanadába megy, nem mondja, hogy Amerikába megy, inkább azt, hogy Kanadába megy,"
Az amerikai földrészen található egy ország, aminek a neve Amerika Egyesült Államok.
Aki oda megy, az Amerikába megy - mint ahogy akkor, amikor ide jött valaki, amikor az ország neve még Magyar Köztársaság volt, nem azt mondta, hogy a "Magyar Köztársaságba" megyek, hanem hogy "Magyarországra".
Azon a földrészen (sem) nincs másik ország, amelyik nevében az Amerika szó szerepelne, így mindenki tudja, hogy aki Amerikába megy, az hova megy. Ez ugyanúgy nem kérdés, mint hogy ha valaki azt mondja, hogy megyek Franciaországba, akkor Európa melyik országába indul.
Szokás. Ezt el kell fogadni.
Annál sokkal zavaróbb számomra, hogy a magyarok (sokszor én is) "hello"-t mondanak elköszönéskor, ami amúgy egy üdvözlő szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!