Magyarok akik Kanadában éltek/élnek!?
Szóval nekem nagy álmom Kanadában élni és lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban:
-Mennyire nehéz egy ottani egyetemre bejutni (gazdasági, turisztikai, marketing szak)? Mennyi a tandíj? Vannak-e ösztöndíjak?
-Milyen a kinti élet? A megélhetés?
-Milyenek az emberek?
-Mennyire lehet jól élni?
-Megbántátok-e, hogy elmentetek?
-Milyen gyakran jártok haza?
Minden érdekel, mert tervezem hogy ott tanulok tovább és ott tervezem az életemet. Ja és úgy tudom, hogy állampolgárságot lehet szerezni, ha valaki 3 évig az országban tartózkodik legálisan. De ha én a három év alatt hazajövök pl egy hétre és mikor visszamegyek (egy hét után) akkor ugyanott folytatódik a három év számolása vagy elölről kezdődik? Tudom hülye kérdés de érdekel MINDEN..
Én csak Quebec tartományt, azon belül is Montréal várost ismerem egy kicsit, mert éltem ott néhány hónapig.
De ez Kanada francia anyanyelvű része. Ha ez is érdekel, talán tudok valami felvilágosítást adni, bár ez nem tegnap volt.
> -Milyen a kinti élet? A megélhetés?
Fogalmam sincs mit válaszoljak, én baromi jól érzem magam.
> Milyenek az emberek?
Vancouver, mindenhonnan jöttek, van belőlük kétmillió, mit válaszoljak?
> -Mennyire lehet jól élni?
Az attól függ mennyi zsét hordasz haza :D
> -Megbántátok-e, hogy elmentetek?
Dehogy.
> -Milyen gyakran jártok haza?
Hathavonta hogy a bátyám kicsi gyerekeit láthassam.
> Ja és úgy tudom, hogy állampolgárságot lehet szerezni, ha valaki 3 évig az országban tartózkodik legálisan.
A szabály 1095 nap volt az utolsó 1460-ból de most nyáron változott a szabályozás, most már csak a permanent resident-ként töltött napokat számoljak, 4 év kell 6-ból. Én pont ma küldöm az állampolgársági kérelmet mert a régi szabályok szerint nem volt elég napom de az új szerint van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!