Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Magyarok akik Kanadában...

Magyarok akik Kanadában éltek/élnek!?

Figyelt kérdés

Szóval nekem nagy álmom Kanadában élni és lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban:

-Mennyire nehéz egy ottani egyetemre bejutni (gazdasági, turisztikai, marketing szak)? Mennyi a tandíj? Vannak-e ösztöndíjak?

-Milyen a kinti élet? A megélhetés?

-Milyenek az emberek?

-Mennyire lehet jól élni?

-Megbántátok-e, hogy elmentetek?

-Milyen gyakran jártok haza?

Minden érdekel, mert tervezem hogy ott tanulok tovább és ott tervezem az életemet. Ja és úgy tudom, hogy állampolgárságot lehet szerezni, ha valaki 3 évig az országban tartózkodik legálisan. De ha én a három év alatt hazajövök pl egy hétre és mikor visszamegyek (egy hét után) akkor ugyanott folytatódik a három év számolása vagy elölről kezdődik? Tudom hülye kérdés de érdekel MINDEN..

2015. nov. 6. 10:48
 1/5 anonim válasza:
67%
en csak romakrol tudok akik kint elnek
2015. nov. 6. 10:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Én csak Quebec tartományt, azon belül is Montréal várost ismerem egy kicsit, mert éltem ott néhány hónapig.

De ez Kanada francia anyanyelvű része. Ha ez is érdekel, talán tudok valami felvilágosítást adni, bár ez nem tegnap volt.

2015. nov. 6. 11:53
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen, érdekel. Megköszönöm, ha adsz nemi infót.
2015. nov. 6. 14:19
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

> -Milyen a kinti élet? A megélhetés?

Fogalmam sincs mit válaszoljak, én baromi jól érzem magam.

> Milyenek az emberek?

Vancouver, mindenhonnan jöttek, van belőlük kétmillió, mit válaszoljak?

> -Mennyire lehet jól élni?

Az attól függ mennyi zsét hordasz haza :D

> -Megbántátok-e, hogy elmentetek?

Dehogy.

> -Milyen gyakran jártok haza?

Hathavonta hogy a bátyám kicsi gyerekeit láthassam.

> Ja és úgy tudom, hogy állampolgárságot lehet szerezni, ha valaki 3 évig az országban tartózkodik legálisan.

A szabály 1095 nap volt az utolsó 1460-ból de most nyáron változott a szabályozás, most már csak a permanent resident-ként töltött napokat számoljak, 4 év kell 6-ból. Én pont ma küldöm az állampolgársági kérelmet mert a régi szabályok szerint nem volt elég napom de az új szerint van...

2015. nov. 6. 20:21
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A harom ev legalis tartozkodas az arra vonatkozik hogy ha mar megvan a letelepedesi engedelyed.Te lehetsz itt hivatalosan tanulo vagy munka vizummal az nem azt jelenti hogy ha harom ev eltelt akkor allampolgarsagot kapsz.En huszonhet eve jottem ide,szerintem az elet nagyon jo.Nagyon jol lehet keresni ha nem banod a munkat,de nincs annyi fizetett szabadsag mint europaba.Az emberek kozvetlenek de nincs olyan nagy kozelseg mint otthon.Nem bantam meg abszolut hogy kijottem.Ket harom evente jarok haza.Egyetemek 8-10 ezer canadai dollarba kerulnek evente de az csak az iskolai koltseg, a mindennapi eletre meg egy masik 20 ezer kell minimum.
2015. nov. 6. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!