Ti mennyire tartjátok biztonságosnak a VIAGOGO oldalt, jegyrendelés szempontjából? Valaki rendelt már onnan koncert jegyet? Hogyan működik ez a jegyrendelés?
Engem most úgy húztak le, hogy egy focimeccsre megvettem a drága kategóriás jegyet.Irták, hogy 3 nappal a meccs előtt küldik az e-ticketet.
Ez meg is történt, viszont a lehető legszarabb helyre kaptam jegyet a sarokba..
Reklamálni nem tudok csak gyik van az oldalon, de se egy mail cim, se telefonszám ahol meg tudnám reklamálni azt, hogy nem azt kaptam amit kifizettem..
FONTOS: Csak hivatalos weboldalon vásárolj koncert jegyeket !!!
Röviden:
Viagogon vásároltam a koncertjegyeket, 1 nap múlva kiküldték a jegyeket emailben, de SOHA többé, csak hivatalos oldalon vásárolok!
2017 09 18 Vásároltam Lovasi - Best Songs Of The First 50 Years jegyet a viagogo -n.
Az oldal nagyon profi és ezért megtévesztő, ugyanakkor mindent elkövetnek hogy folyamatosan a googleban elől legyen vagy a fizetett hirdetéseknél, az ember azt gondolja, hogy ez is hivatalos oldal, de nem!
Svájci cég, nincsen se email se telefonszám, reklamálni nem lehet, vagy amit még olvastam a neten, hogy nem válaszolnak egyáltalán.
A viagogo AG regisztrálva: Svájc CH-270.3.014.628-0 szám alatt. Cím: Boulevard Georges Favon 43, 1204 Geneva, Switzerland
A viagogo egy licitálós ebay szerű weboldal, ahol a felhasználók is értékesíthetik a jegyet akár haszonnal is, ha az időpont mégsem felel meg nekik és egyszerűen el akarjá adni a jegüket.
A STORY
Nagyon nagy haszonnal dolgoznak, 2 x 10 990 HUF helyett 43 000 HUF -ot vontak le a kártyáról.
A számlájuk:
Jegyek száma: 2
Jegyár: HUF16680.00
Jegyek ára összesen: HUF33360.00
Foglalási díj: HUF7258.00
Kezelési költség: HUF430.00
ÁFA: HUF1960.00
Beállítás: -HUF0.00
Összesen: HUF43008.00
HIVATALOS OLDAL
A hivatalos oldalon még elég sok jegy volt, ott kellett volna rendelni, de nem tudom miért mégsem így tettem. Talán azért mert a viagogo weboldal nagyon hitelesnek néz ki és a rendszer teljesen használható, de igazán mégsem az és a kisbetüs részt sem olvassa el senki.
PÁNIKOLTAT EGY VISSZASZÁMLÁÓ
Az ember nem tud elég körültekintő lenni, ha pánikoltatja egy visszaszámláló, hogy lekésed a kedvenc várva várt koncertedet és gyorsan kell dönteni és persze rosszul döntesz mert az érzelmeid döntenek.
Levonták a 43 000 HUF összeget és én is olvasgatni kezdtem a neten.
BANK MONDTA
A bank azt mondta, hogy vissza lehet igényelni a levont összeget, de a másik oldalon is el kell fogadniuk és csak akkor utalják vissza az összeget.
Még azt is mondta a hölgy, hogy ha csalás áldozata vagyok akkor a rendőrségen fel kell jelenteni a viagogo céget, de ettől még nem utalják vissza a cég az összeget.
3 nap telt el és még a hivatalos oldalon mindig lehetett volna vásárolnijegyet.
VIAGOGO PROFIL
A viagogo oldalon a profilomban volt egy gomb, hogy értékesítsem újra a jegyet, de nem mertem megnyomni, mert akkor a rendszer lehet azt érzékeli, hogy lemondtam a jegyről, majd egyszerűen akár értékesíthetik is a tudtom nélkül, de majd valószínűleg azt mondják, nem tudták újra értékesíteni a jegyemet, de ez csak én gondolom, hogy így van, hiszen ez egy teljes mértékben pénz centrikus világ. De az is lehet, hogy haszonnal adtam volna el a jegyeket.
A megadott bank kártyát töröltem a vigogo weboldal rendszerükből.
És vártam… majd másnap meg is érkezett emailben, eredetinek néz ki, a koncertjegy de fogalmam nincsen ugyebár, hogy az e egyáltalán, majd gondolom a bejáratnál kiderül.
Szóval így jártam én, remélem segítettem, ne csináld utánam csak hivatalos oldalról vásárolj!
Teljesen ugyanúgy jártam, mint az előttem lévő, viszont tőlem 65 000-t húztak le.
Senki se rendeljen tőlük.
Lehet, hogy csak a szeremcsémnek tudható be, hogy teljesen pozitívat tudok írni a Viagogoról. Június 20-ai koncertre két nappal előtte vettük a jegyet a Viagogon és minden simán ment. Bruno Mars koncertre mentünk Barcelonaban, ahova a jegy hivatalosan 90 euróba került, mi viszont még ennél is olcsóbban vettük a jegyet, 78 euróért sikerült megszerezni. A bejutás is könnyen ment, (odaszólt a jegy, ahova kellett) igaz, mentünk kapunyitás után nem sokkal, annak tudatában, hogy másnak is eladták esetleg ugyanazt a jegyet. A fizetéssel sem volt semmi gond, igaz az eredeti költségre rájött a végén a kezelési költség (ezzel együtt 78 euró), de végülis a fizetéskor tudatában voltam a végleges összegnek. Természetesen csak a jegyvásárlás után olvastam utána valamilyen megérzés folytán a Viagogonak, ahol olvastam jót is, de több rosszat, így azért volt izgalom a beléptetésnél, szerencsére feleslegesen. Ezek után viszont nem vennék a Viagogorol jegyet, nem éri meg az aggodalom azért a pár ezer forint különbségért. A fizetésnél egyébként a bankkártya adatait kellett megadni, annyit vontak le, amennyit kellett.
Azt tudja valaki, hogy ez hogyan éri meg a Viagogonak, hogy még olcsóbban is adja olykor a jegyet, mint a hivatalos árusító?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!