Ti mennyire tartjátok biztonságosnak a VIAGOGO oldalt, jegyrendelés szempontjából? Valaki rendelt már onnan koncert jegyet? Hogyan működik ez a jegyrendelés?
Hát így nem bírom megmondani, mivel nem tudom mire akarsz jegyet venni. De akkor mondok egy példát, tételezzük fel, hogy az Iron Maiden szlovákiai koncertjére akarsz menni. (Azért pont erre mert ez a viagogo-n is fent van)
Szóval felmész a Maiden hivatalos oldalára, odamész hogy tours/upcoming shows vagy valami ilyesmi, kikeresed a listában a szlovákiait, és ott van mellette hogy on sale/buy tickets vagy valami hasonló, arra rámész és ez egy másik oldalra fog dobni, ahonnan már nyugodtan rendelhetsz.
Fúú nem tudom mennyire értelmesen írtam le, valószínűleg semennyire xD
A scamadviser szerint 76%-os, szerintem az nem olyan rossz.
(Itt nézd meg mindig, ha egy oldal megbízhatóságára vagy kíváncsi.)
A legtöbb eseménynek szokott lenni hivatalos oldala, vagy megadják, hogy honnan lehet jegyet rendelni.
És valószínűleg olcsóbb is. Példának nézzük a csehországi Masters of Rock fesztivált. A viagogo-n 107,72 $ a legolcsóbb jegy:
A hivatalos honlapon 58 euró:
És csak egyféle kategória van. Nem igazán értem, hogy lehet ekkora a különbség, évekig jártam oda, és mindig nagyon olcsó volt, még a hazai fesztiválokhoz képest is. Nyilván van valamennyi közvetítői díj, na de ennyi...?
Hogy lehetnek az emberek ennyire szerencsétlenek?
Könyörgöm, beírod googleba hogy rihanna és az első találat, amit kiad az a hivatalos oldala...
De tessék itt a link: [link]
Sziasztok!
A viagogo egy nagy átvágás! Vigyázat!!!
Én EB jegyeket akartam eladni 250 EUR értékben. Elküldtem a jegyeket a vevőnek, aki ezt vissza is igazolta, a viagogo viszont azt mondta, hogy nem követhető le a küldemény a magyar postán keresztül. Legalább 20 e-mailt hívtam, telefonon hívtam őket, viszont semmilyen érdemi segítséget nem kaptam, sőt még az én kártyámon terheltek be további 9700 HUF-t, mondván, hogy nem küldtem el a jegyeket.
A vásárló felém és a viagogo felé is visszajelezte, hogy megérkeztek a jegyek. Azt csak utólag derítettem ki, hogy a vevőtől is elvették a pénzt, az én kártyámról is, így összesen kb 300 EUR-ral károsítottak meg.
Semmi esetre se kockáztassatok ezzel a site-al, mert ha gond van semmiben sem segítenek, sőt!!
Eszetekbe ne jusson használni az oldalt! Engem külföldi koncertjegy vásárlásánál konkrétan 25e forinttal csaptak be és még erre számolták rá a kb. 18e forintos jutalákukat. Papír alapon kértem a jegyet, aminek az elküldéséért kb. 10e forintot számoltak fel, majd 2 hét múlv e-ticketet küldtek egy levé kíséretében, miszerint a postaköltséget 3-4 munkanapon belül jóváírják. Azóta sem tették meg. Semmilyen normál elérhetőségük nincs és a corporate/affiliate, stb. címekre küldött levelekre nem válaszolnak.
CSALÓK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!