London vagy Budapest?
Egyik sem, kivéve ha magasan kvalifikált, jól fizető szakmád van, de akkor meg Bp-n is elég jól meg tudsz élni.
Ha ez nincs akkor meg London a legrosszabb választás, bárhol máshol Európában több marad a zsebedben és jobb körülmények közt tudsz élni mint Londonban.
Bárhol. Londonban a minimálbér ugyanannyi mint máshol UK-ben, viszont vidéken töredéke az élet, az albérlet, stb.
Nekem London-Bécs viszonylatban van összehasonlításom, Londonban 3 évet éltem, itt Bécsben ez a 2.ik évem.
A lakhatás a töredéke, Londonban egy 20nm-es mini garzont, ami kb akkora mint egy szoba béreltünk havi 950 fontért (kb 1200 eu), Bécsben egy 40nm-es lakás, +10nm tároló kerül havi 510 eu-ba. Ráadásul az angol lakások színvonala botrányosan gáz. Nincs szigetelés, dupla ablak, az állandó esőtöl vizesedik, penészesedik.
A tömegközlekedés kevesebb mint negyedébe kerül Bécsben és a színvonala sokkal jobb. Nincsenek folyamat sztrájkok, tömegnyomor és péntek-szombat 0-24 órát jár a metró.
Ami pedig a legfontosabb itt többet keresek, Ausztriában van 13-14 havi fizetés.
"A külföldön dolgozó magyarok döntő többségének sem rendes nyelvtudása, sem használható szakmája sincs. Nem véletlenül vagyunk vezető nemzet a takarítás-mosogatás vonalon Nyugat-Európában."
Digonak ezzel a kijelentésével tökéletesen egyet értek!
Sokan elindulnak nagy ambicióval,de nulla tudással...kint valahogy kibekkelnek vagy 2-3 hónapot,aztán azzal a lendülettel amivel kimentek,mennek is vissza!Majd az ilyen emberektől lehet hallani,hogy kint minden milyen szar stb stb..........Sajnos a tévhitekkel ellentétben a semmittevésből külföldön sem lehet meggazdagodni,illetve még csak a kerítés sincs kolbászból!
Egyébként a kérdésre válaszolva,én bárhova mennék csak Londonba nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!