Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mennyire büntetnének és hány...

Mennyire büntetnének és hány napom lenne bemutatni a MÁK kártyát?

Figyelt kérdés
A MÁK kártyám ebben a hónapban lejár és 24-én (ma) mennem kell felülvizsgálatra, hogy ott eldöntsék, hogy továbbra is jár-e a magasabb összegű családi pótlék és vele együtt a MÁK kártya. Hétvégén viszont fel kellene utaznom Budapestre (Szabolcsból, kb. 350-400km) és az odautam még olcsó is lenne így, de amikor jönnék (március 11.), már nagyon sokba kerülne. 99.99%, hogy visszaadják a családit és vele együtt a kártyát is, mivel tartós beteg vagyok, így születtem (dongaláb, kezem nem tudom kinyújtani, görbe ujjak mind a négy végtagon, gerinc ferdülés, friss ficam vagy rándulás, deformált végtagok stb.), plusz azóta kétszer kiment a térdem, legutóbb 3 hónapja, szóval nem hogy jobb, még rosszabb lett. Csak nem tudom, hogy mikorra küldenének egy újat, és hogyha megbüntetnek, akkor mennyi időm lenne, hogy megmutassam az újat...

2016. febr. 24. 00:35
 1/6 A kérdező kommentje:
Kihagytam azt, hogy természetesen azért kérdezem, mert 90%-osra szeretném kérni a hazautam magamnak és anyukámnak. Egyébként mindkettőnket megbüntetnének?
2016. febr. 24. 00:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy, hogy mikor mutatod fel újat!

Ha utazol, és nem tudod igazolni a kedvezményed, -jogos a büntetés, ami többe kerül, mint a jegyvásárlás!

Időben kellett volna gondoskodnod az új kártyáról!

Ha ennyire beteg vagy, saját érdeked, hogy minden rendben legyen a dokumentumaiddal!

2016. febr. 24. 08:09
 3/6 anonim ***** válasza:
A felülvizsgálatnál a kérdéseidre biztosan pontosabb választ kapsz, mint itt.
2016. febr. 24. 10:34
 4/6 A kérdező kommentje:

Ebben a hónapban lejár mindenem és csak akkor kapok tovább mindent, ha azt úgy ítélik meg. Hogy intézzek bármit is addig? Hogy kérjem azt, ami még egyelőre nem jár? Hidd el, már rég intézkedtem volna, de addig semmi értelme, míg nem jön levél arról, hogy továbbra is jogosult vagyok mindenre...De ezt már amúgy leírtam...Viszont ha megkapom, és pl. erről kapok levelet jövőhéten vagy azután, hogy igenis továbbra is jogosult vagyok ezekre a támogatásokra, az azt jelenti, hogy jár a MÁK kártya is, csak nálam éppenséggel még nem lesz, mert az több hét mire kiküldik. Ez azt jelentené, hogy én kedvezményesen utazhatok, de mégsem, mert nincs nálam még a kártya...Szóval nem utazhatok 90%-os kedvezménnyel, csak mert én még nem kaptam meg a kártyát, holott erre már jogom lenne, ha hamarabb megérkezne vagy adnának egy ideiglenes papírt addig, amit felmutatok. Ezek nélkül nem marad más mint az, hogy megpróbáljam a lejárttal, ha megbüntetnek, akkor jelzem, hogy kapok újat és hátha adnak valami határidőt a felmutatására...

Hiába kérdezném őket, nekik mindig az a válaszuk, hogy kapni fogom az értesítést úgyis...

2016. febr. 25. 00:16
 5/6 anonim válasza:
Na megvetted a rendes jegyet?
2018. aug. 31. 08:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Valószínűleg igen, de ez már 2 és fél éves kérdés. Azóta már kártyát is kettőt adtak.
2018. szept. 2. 05:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!