Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ez tényleg igy van nyugaton?

Ez tényleg igy van nyugaton?

Figyelt kérdés
Kicsit furcsa lesz a kérdés:D Tehát halottam pár embertől,hogy Németországban,Hollandiában,Angliában,Ausztriában stb sok ember tesz ki az utcára olyan dolgokat amelyek mégtök jó állapotban vannak,csak neki már nem kellenek pl TV,cipő,mosógép stb.Ez tényleg igy van?

2016. febr. 23. 20:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Országtól függ. Hollandiában például ez nem így van. Ott vannak úgynevezett Kringloopwinkel-ek, amik az ilyen megunt, használt cuccokat árulják. Ha valakinek felesleges dolgai vannak, akkor nem az utcára rakja, hanem felhívja ezt a helyi boltot és ők háztól elviszik a cuccokat. Pénzt nem adnak érte a tulajnak. Aztán olcsón továbbadják ezekben a boltokban. A ruhától a bútorig minden van egy ilyen helyen. Sok külföldi jár vásárolni ezekbe. Tehát Hollandiában a klasszikus lomizás nem működik, mert az utcára nem dobnak ki semmit ami hasznos.
2016. febr. 23. 20:13
 2/8 anonim válasza:
95%
Ausztriában így van. Legalábbis apám Bécsben és környékén szokott létezni, ott kifejezetten bevett jelenség az észrevételei alapján.
2016. febr. 23. 20:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez már nagyon régen nem így megy!Még évekkel ezelőtt raktak ki ezt azt,de mostanában már ez mondhatni teljesen megszűnt!Mondjuk én ruhát akkor se láttam sehol,max elektromos vagy háztartási cuccokat!
2016. febr. 23. 21:03
 4/8 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm szépen a válaszokat:)
2016. febr. 23. 22:08
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Angliában nagyon ritka amikor valaki kitesz valami használható dolgot. Volt rá példa, de sokszor felesleges elhozni mert eleve rossz (pl: tévé) itt a legtöbb ember inkább kiviszi a szeméttelepre. Vagy eladják pár pennyért, fonttért a carboot piacon. Sokan egyébként a segélyboltokba viszik be.
2016. febr. 24. 09:47
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ausztráliában még mindig divat. Főleg bútorokat láttam kirakva.
2016. febr. 24. 09:50
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Franciaorszagban is divat. En pl igy szereztem teljesen jo szonyeget, mukodo porszivot, stb...

Altalaban ha mukodik, ra is irjak.

Igaz mostanaban mar mukodnek olyan oldalak illetve szervezetek (Emmaüs) ahol atveszik a mar nem hasznalt de meg hasznalhato allapotban levo dolgokat es azokat szimbolikus aron tovabbadjak a raszoruloknak. De sokan egyszeruen csak kiteszik az utcara.

Pl itt a munkahelyem mellett ket napja ki van rakva egy hutogep, ra is van irva hogy mukodik de meg nem vitte el senki. Gondolom majd elviszi valaki egy nap...

Ruhakat/ cipoket mondjuk kevesbe, azokat inkabb kirakodovasarokon adjak el. Inkabb berendezesi targyakat.

2016. febr. 24. 13:30
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Az USA is nyugatnak szamit? Mert itt mukodik.

Egy kosza beverly hills-i kocsikazas alkalmaval talaltam egy marha nagy tukrot, kicsit kopott kerettel, az utcara kiteve. Meg jo hogy lenyithato a kocsi ules igy befert hatulra. Atfestettem a keretet, szebb mint ujkoraban.

De a tobblakasos berhazban is az emberek leviszik a kuka melle a megunt cuccaikat. Talaltunk mar porszivot, szekrenyt, hibatlan ikeas fiokos komodot, oriasi kepkeretet, hasznalhato borondot, sot, egyszer meg agyat is. A ruhakat altalaban mindenki elviszi az erre a celra szolgalo boltba, ahol cserebe kap egy blokkot es leirhatja az adomanyt az adobol, de a nagyobb dolgokat, amik nem fernek egy taskaba azokat kirakjak a haza ele vagy a kuka melle.

2016. febr. 24. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!