Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Melyik országba költözzünk ha...

Melyik országba költözzünk ha ezek a kritériumok?

Figyelt kérdés

El szeretnenk költözni egy élhető orszagba, ahol elismernek majd minket es ahol az egész családnak jo lesz. Sebész vagyok, 32 éves, a feleségem 28 éves es környezetvédelemmel foglalkozik. Van egy 3 éves kislányunk is. Jelenleg Miskolc közelében élünk mar 2 éve, de nem szeretnénk itt maradni. Mindkettőnket vonzanak a francia varosok, a kislányunknak is tetszett mikor kint nyaraltunk.

Szeretnénk egy olyan orszagba költözni, ahol magas az életszínvonal, az oktatás es ahol rengeteg a hegy. Én is és a nejem is beszélünk angolul es németül, en meg beszelek latinul, a feleségem pedig olaszul es franciául.

Ezekben az országokban gondolkodunk: Kanada, Skócia, Svajc, Ausztria, es nyilván bármelyik biztonságos, független ország szoba jöhet, ami megfelel a kritériumoknak.

2016. febr. 21. 17:31
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia, egy elozo kerdezonek aki hasonlo helyzetben volt mar leirtam amit most le fogok.

En erdemben Franciaorszagrol tudok nyilatkozni. Ket dolgot kell tudni :

Nagyon erzekenyek a nyelvtudasra. Jo franciatudas nelkul senkinek sem ajanlom mert nagyon nehez lesz munkat talalni.

Az orvosi szakma keresett itt, plane hogy nalunk is problema az orvoselvandorlas. Viszont : sebeszkent ket lehetoseged van, az egyik hogy maganklinikara mesz, viszont ide kell hogy tudd honositani a diplomad es kell a nyelvtudas.

Ennek hianyaban marad a kozkorhaz, ami szinten nem rossz de itt versenyvizsga hianyaban csak helyettesito szerzodeseid lesznek (vacataire / CDD ) amivel nem lesz egyszeru pl lakast keresni (a tulajok kb csak a vercsoportodat nem kerik el a berleshez). Ugyanis az orvosok itt koztisztviselok, tehat versenyvizsga alapjan valasztjak ki oket. Neha van lehetoseg arra is, hogy szerzodeseseket minositsenek at de ez letszamfuggo, helyfuggo, es kerdes hogy fenn tudod-e tartani 6 evig a szerzodesed.

A feleseged viszont a kornyezetvedelemmel elegge meg van love. Hogy pontosan mit csinal, nem tudom, de ha kornyezetmernok, akkor vagy valamelyik nagy multinal kell megprobalnia elhelyezkedni, aki figyelmet fordit az ilyesfajta problemakra. Ennek hianyaban marad a kozszfera (ugyanaz a gond mint az orvosoknal) vagy a kutatointezet (amihez eloszor doktori osztondijat kell elnyerni rendszerint majd a fennmarado helyekre palyazni)

Ezek a munkak elegge alulfizetettek (nem magyar hanem helyi viszonylatban, egy 1800 euros fizetessel harman nem juttok messzire : ( )

Illetve a masik lehetoseg szamara az egyesuleti szfera vagy az ONG-k, de egyreszt itt is nagyon alacsony a jovedelem, masreszt eleg nagy protekcio kell ahhoz hogy bejusson.

Szoval ezek ismereteben en nem amnyira ajanlom Franciaorszagot, a tobbirol nem tudok erdemben nyilatkozni mert ott nem elek / eltem...

2016. febr. 21. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!