Hogy működik a szállodákban a svédasztalos reggeli és vacsora?
Felkelés után le kell menni...magunknak szedünk, vagy kérni kell reggelinél és vacsoránál?
Reggeli kávé jár?
Borravalót mikor kell adni a pincérnek?
Elsőnek megyek és nagyon izgulok mert nem vagyok ebben jártas!
23L
Szia. Ez hotelenként változik.
Pl Prágában olyan volt, hogy lementünk, és a hatalmas ebédlő közepén ott volt kb 50 féle reggeli, hideg-meleg, szedted magadnak, italok, kávégép, minden kint volt középen és magadnak szedted.
Horvátországban olyan volt, hogy lementünk, és lent ki voltak téve alap dolgok, pékárú, joghurt, lekvár stb, de ki volt írva, hogy ha valaki rántottát kér, főtt tojást, sült bacont és hasonló dolgokat, akkor a konyhás néninek kellett jelezni, és az italokat is ő hozta egy kancsóban.
Akkor Spanyolországban meg olyan volt, hogy ki volt írva, hogy svédasztal, de amikor lementünk mégsem az volt, hanem a pincér megkérdezte, hogy mit kérünk, kérjünk bármit, megcsinálja, és akkor hoztak pl omlettet, tálon zöldségeket, sajtot, bagettet.
Isztambulban szintén minden középre kitéve, szedsz mindent magadnak ahogy akarsz.
Minden helyen járt a kávé, a tea, a tej, a narancslé a reggelihez.
Szóval ezt úgyis ott fogod meglátni, mikor ott vagy. Ez mindenhol eltérő. Eleinte én is izgultam, furának hatot. Pl vannak, ahol emberek lazán még pizsiben falatoztak, mi azért mindig felöltözünk :D
Másik kérdésedre:
A szobalány mindig olyankor megy, mikor nem vagy ott, azaz a kulcsod le van adva a portán.
Én rendet hagyok magam után, de nekem ez alap. Nyilván nem kell port törölni, de azért az ágyat nagyjából megigazítom, a PET palackot és a fémitaldobozokat nem dobom a kukába, hanem mellé rakom ilyesmi,nem hagyok kupit, ahogy seholsem szoktam.
A használt törölközőt ha szeretnéd cseréltetni, akkor azt a fürdőszobában a földre illik dobni, ebből tudják, hogy cserélni kell, ami akasztva van, azt nem cserélik.
előző voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!