Mi a különbség a büfé reggeli/vacsora és a svédasztalos között?
22 évet húztam le az idegenforgalomban, hidd el, nincs közte semmi különbség! A svédasztalos megfogalmazás korábban elterjedtebb volt a magyar nyelvben, a büfé kifejezést az idegen nyelvekből vettük át tükörfordítással.
A vége ugyanaz: kínáló asztalokra, különféle tálalóedényekben kihelyezett sokféle étel közül kedved szerint válogathatsz, ha a gyomrod bírja, akár a teljes kínálatot végigeheted (ezt viszont nagyon nem ajánlom! Sajnos még mindig tipikusan jellemző bizonyos országok turistáira, hogy "most aztán leeszik" a nyaralás árát, aztán nyaralás helyett a wc-deszkát melegítik egész héten :=) )
Na, a nagy magyarázatban lemaradt a menüválasztásos ellátás :=)
Tehát addig jutottunk, hogy a büféreggeli/vacsora és a svédasztalos reggeli/vacsora ugyanaz.
A menüválasztásnál általában előző napon - de van, ahol a turnus első estéjén kell egész hétre döntened - megkapod a következő napi (vagy értelemszerűen az egész heti) menükártyát és azon szépen beikszeled, hogy melyiket fogod kérni. Ezt vacsoraidőben tányérra kiadagolva szépen eléd teszik és kész. Repeta - legalábbis a legtöbb helyen - nincs, éppúgy, mint egy étteremben.
Remélem, érthető volt. Ha mégsem, kérdezz nyugodtan!
Köszönöm szépen az utolsó két választ!
Az utóbbi napokban böngésztem az utazási ajánlatokat :-) azóta már találtam olyat is, hogy "svédasztalos büfévacsora" :-))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!