Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Kevés nyelvtudással elutaznál...

Kevés nyelvtudással elutaznál látogatóba külföldihez?

Figyelt kérdés

Van egy levelezőtársam aki angol anyanyelvű és természetesen angolul írogatunk egymásnak mert ő nem tud magyarul.

Írta hogy meglátogathatnám a nyáron de eddig csak 1-2szer beszélgettünk kamerán keresztül és annyira nem ment jól, főleg hogy ő elég szégyenlős típus, alig beszél de azt írta hogy mindig ez van, kell idő mire feloldódik.

Másrészről chatben jobb mert van időm átgondolni azt hogy mit írok de tudom hogy ez nem nyelvtudás mert beszélni is tudni kell.

Ő eléggé hadar, legalábbis nekem úgy tűnik. Próbál lassan beszélni de van amikor elfeledkezik magáról.

Kiutaznál így olyanok közé ahol nincs senki aki tud magyarul és csak angolul lehet beszélni? Gyorsan bele lehet rázódni?

Életemben 1-2 mondatot váltottam egy külföldivel angolul. Sajnos errefelé csak öreg németek laknak. Nincs se angol, se ír, se kanadai vagy amerikai aki itt lakna felénk.

2016. febr. 2. 11:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nem a nyelvtudás miatt nem utaznék idegen országba, idegen emberekhez, hanem amúgy sem...

Viszont saját szállásra elutaznék oda úgy, hogy megbeszéljük, hogy találkozunk - mondjuk egy kávézóban először, vagy ilyesmi.

Ha nem megy a beszélgetés, mászkálnék utána egyedül, megnézném a várost, stb. Ha jól kijövünk, lehet több időt is együtt tölteni, és közös programokat csinálni.

2016. febr. 2. 11:50
 2/12 anonim ***** válasza:

HA muszáj, akkor nagyon gyorsan bele lehet jönni az idegen nyelv használatába, mármint ha azért van valamennyi tudásod. Ha chattelni tudsz, akkor nem lesz túl nagy gond, akkor "csak" az élöbeszédet kell megszokni.

Az meg, hogy az illetö "hadar" - minden idegen nyelven az ottaniak beszéde hadarásnak tünik egy külföldi számára.

(Egy kérdés: HOL laksz, hoyg csak öreg NÉMETEK vannak ott?) A kanadai, ír, amerikai meg a britt angol eleve nem ugyanaz kiejtés, ezért nem sokra mennél, ha egy kanadaival gyakorolsz és egy írrel akarsz utána beszélgetni.

De abban igazat adok az elözönek: külön keress magadnak szállást, és figyelj a biztonságodra is - viszont ha megoldható így, akkor feltétlen mennék!

2016. febr. 2. 11:56
 3/12 A kérdező kommentje:

Falun lakok, sváb községek környékén.

A mi utcánkba 2 öreg német házaspár is költözött és egyik szomszédos utcában is lakik egy német asszony. Ők nem svábok hanem eredeti németek, egy szót se tudnak szinte magyarul.

Nem aggódok a biztonságom miatt, akihez mennék azt megbízhatónak vélem, leinformálható és ha rosszban sántikálna akkor valószínűleg ezt nem úgy tenné hogy felfedi a személyét.

Ha megyek akkor lesz a kártyámon elég pénz hogy szállásra menjek ha mégse szívesen látna vendégül mikor megérkezem.

2016. febr. 2. 12:07
 4/12 anonim ***** válasza:

A 2. vagyok: ebben az esetben mindenképpen mennék a helyedben.

A beszéd menni fog, a nyelvhasználat csak gyakorlás kérdése!

2016. febr. 2. 12:35
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Végre valaki aki nem csak a negatív dolgokat látja és az ellenséget a másik emberben!

2016. febr. 2. 16:06
 6/12 anonim ***** válasza:
Én is mennék - az egyedül elutazás ugye nem okoz gondot? Mindennapi helyzetekben képes vagy megértetni magad? Ha igen, akkor csak gyakorlás kérdése : )
2016. febr. 3. 21:47
 7/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy a mindennapi helyzetben megtudnám e értetni magam mert nem jártam még angol nyelvterületen, soha nem ültem repülőn és még az országhatárt is úgy hagytam el hogy alig pár 10km-re voltam csak a határtól.
2016. febr. 13. 11:39
 8/12 anonim ***** válasza:

A fontos mondatokat írd ki elöre magadnak (hogy jutok el X-re, hol van a gyógyszertár, szupermarket, orvos, meg ami eszedbe jut, hogy esetleg meg kell kérdezni), és ezt tartsd magadnál egy noteszban. Otthon gyakorold hangosan felolvasni, kimondani öket.

Ha olyan helyzetbe kerülsz, hogy valamit meg kell tudni, akkor elöször udvarias köszönés, utána közöld, hogy külföldi túrista vagy, ezért lassan beszéljenek veled. Utána meg ha végképp nem sikerül elmondani, amit akarsz, akkor megmutatod a leírt szöveget.

A legtöbb helyen az emberek ilyenkor megpróbálnak segíteni és ha túljutsz az elsö pár alkalmon, utána már menni fog.

2016. febr. 13. 14:44
 9/12 A kérdező kommentje:

Alap dolgokat fejből is tudom :D Szerencsére nem kell olyanokat leírnom angolul hogy hol van a szupermarket, gyógyszertár.

Komolyabb csevejbe nehezen tudnék belemenni

2016. febr. 13. 19:12
 10/12 anonim ***** válasza:

Csak annyi a fontos, hoyg ha valami "vészhelyzetbe" kerülsz - akárcsak eltévedsz -, akkor ott tudj segíteni magadon.

A "csevegés" majd jön, ha abban a nyelvi környezetben vagy, akkor - mivel másként nem értenek - kénytelen leszel és hamat belejössz.

Viszont jó ötlet egy szótár, ha valami fontos szó nem jut eszedbe. A legtöbb esetben azonban némi körülírással is el tudsz boldogulni.

Ne izgulj, a legtöbb külföldön az emberek segítökészek, nem az van, amint MO-on, hogy aki nem tudja a nyelvet, azt ki kell röhögni, átterni meg hülyének nézni. (Habár nem írtad, milyen országról van szó, de tényleg majdnem mindenhol segíteni akarnak)

2016. febr. 14. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!