Az álomutazás, nőként, egyedül?
Nőként rengeteget utaztam egyedül, és nagyon élveztem. Európában és Ázsiában is. A kerettel, amit írtál ajánlanám Olaszországot, bármely tájegységet bebarangolhatod. Érdemes beszerezni egy Lonely Planet guide-ot, mert rengeteg hasznos infó van benne. Youth hosteleket keress, ott a társaság is rögtön adott. Nagyon vegyes, nyugdíjasok, és sok fiatal is utazik így. Én imádtam, mert mindig volt vki, akivel lehetett programot szervezni. Ha amcsikkal futsz össze és látsz náluk Go West útikönyvet (ha jól emlékesezm, ez a címe), kérd el és min a szállásokat írd ki belőle, v hasonlítsd össze a saját guide-oddal, engem Firenzében ez mentett meg. Fullon volt minden. Végül egy helyes kis zárdában szálltam meg.:)
Esti bulikat inkább felejtsd el, mert simán bedrogozzák az piádat és jó, ha csak meglopnak. Vacsorázni azonban idegenekkel is el lehet menni. Az fun. Plusz egyedül késő este, kihalt helyeken nőként sehol se kóricálj, mert elég 1-2 fickó és már legyűrnek, és onnét nincs kontrollod a helyzet felett.
Ha nem eszel étteremben, hanem megtalálod a helyi kis kifőzdéket, vagy beédred nyáron jobbára hideg kajával is, akkor nagyon olcsón megúszhatod, de okosan spórolni kell. És piacozni. Az sokszor szintén olcsóbb és megint csak hangulatos.
Jó utat!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!