Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Az álomutazás, nőként, egyedül?

Az álomutazás, nőként, egyedül?

Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok, idén végzem el a Bsc-t és szeretném megünnepelni azzal, hogy a spórolt pénzem egy utazásra költöm. Európán belül vagy akár kívül is utaznék, rutinos vagyok, sok helyen jártam, szívesen mennék el egy igazán különleges útra ami tényleg életreszóló élmény lesz. kb. 300-400 eft-ot tudnék rászánni az egészre, és szeretném ha legalább 3 hétig tartana. Sajnos csak a nyári főszezonban van időm, ami nyilván jelentősen megdrágítja az egészet. Nem érdekel a tengerpartozás, kultúrát, kalandot, unortodox élményt keresek. Mit tudtok ajánlani ami egyedüli nőként relatíve biztonságos, különleges és az árba is belefér? Esetleges sorstársak tapasztalataira is kíváncsi lennék! :)

2016. jan. 4. 20:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
3-400ezer necces elég három hétre. De ha pl utazási irodával mész, repülővel mondjuk Krétára apartmanba, akkor a szállás és a repjegy kb 120ezer (egy személyes felárat fizetni kell). Akkor marad még 230-250ezer, amiből lejön a szállás újabb 2 hétre, ami még kb 100rugó. Vagyis 3hétre van 130-150ezer ft, amibe bele kell férnie a kajának, költőpénznek, mindennek. Elég necces. De két hétre bőven elég.
2016. jan. 7. 16:54
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Volt benne néhány jó ötlet :) Azért akarok egyedül menni, mert nincs a környezetemben olyan aki hozzám hasonlóan utazásmániás :D Így sokkal egyszerűbb, ezerszer rugalmasabb tudok lenni, mintha bármelyik ismerősömmel mennék. Az is benne van, hogy nemsokára belépek a nagybetűs ÉLET-be és engem is utolér a munka, férj, gyerekek, stb. Úgyhogy még most kiélvezem a kötetlenséget és a spontanelitást ameddig lehet :)
2016. jan. 8. 01:58
 13/14 anonim válasza:

Nőként rengeteget utaztam egyedül, és nagyon élveztem. Európában és Ázsiában is. A kerettel, amit írtál ajánlanám Olaszországot, bármely tájegységet bebarangolhatod. Érdemes beszerezni egy Lonely Planet guide-ot, mert rengeteg hasznos infó van benne. Youth hosteleket keress, ott a társaság is rögtön adott. Nagyon vegyes, nyugdíjasok, és sok fiatal is utazik így. Én imádtam, mert mindig volt vki, akivel lehetett programot szervezni. Ha amcsikkal futsz össze és látsz náluk Go West útikönyvet (ha jól emlékesezm, ez a címe), kérd el és min a szállásokat írd ki belőle, v hasonlítsd össze a saját guide-oddal, engem Firenzében ez mentett meg. Fullon volt minden. Végül egy helyes kis zárdában szálltam meg.:)

Esti bulikat inkább felejtsd el, mert simán bedrogozzák az piádat és jó, ha csak meglopnak. Vacsorázni azonban idegenekkel is el lehet menni. Az fun. Plusz egyedül késő este, kihalt helyeken nőként sehol se kóricálj, mert elég 1-2 fickó és már legyűrnek, és onnét nincs kontrollod a helyzet felett.

Ha nem eszel étteremben, hanem megtalálod a helyi kis kifőzdéket, vagy beédred nyáron jobbára hideg kajával is, akkor nagyon olcsón megúszhatod, de okosan spórolni kell. És piacozni. Az sokszor szintén olcsóbb és megint csak hangulatos.

Jó utat!:)

2016. márc. 21. 10:42
 14/14 anonim válasza:
Ja, és egy jó tanács. Nem kell előre mindent eltervezni, minden jegyet megvenni és nagyon rugalmasnak kell lenni. Ez alap. Gyakran helyben a közlekedés és fapadosok olcsóbban, mint külföldről elővételben venni bármit. Plusz a Lonely üzemeltet egy fórumot is, ahol lehet kérdezni, tippetek adni. És keress rá a helyere, ahova mész, és olvass el mindent előtte. Legyél jól informált. Ne ott kapkodj. Ha tudsz angolul, inkább úgy keress, sokkal több infóhoz jutsz. Ez a weben kb. majd mindenre áll.
2016. márc. 21. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!