Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Az alábbi országok közül...

Az alábbi országok közül melyikbe emigráljak és miért?

Figyelt kérdés

A jövőben tervezem a külföldre költözést az alábbi országokba: Norvégia, Svédország, Finnország, Dánia, Hollandia, Németország, Ausztria, Svájc, Új-Zéland, Kanada.

A következő dolgokat veszem figyelembe és szeretnék ezekről véleményeket hallani kint élőktől: egészségügy!!!, oktatás, megélhetés, életszínvonal, divat, gasztronómia.

Angolul és olaszul beszélek, de bármelyik nyelvet meg tudom tanulni.

Már egyetemre is ki szeretnék menni, vagy építészeti vagy valamilyen management szakra.

Köszönöm az ÉRTELMES ÉS HASZNOS válaszokat.

2015. dec. 19. 18:07
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
97%

Németországban élek.

Német nyelv: elengedhetetlen

Egészségügy: kiváló. hozzáértően, az igényeidet figyelembevéve kezelnek, nincs hálapénz, szakorvosokhoz egy szó és kapsz beutalót a háziorvostól, időpont 1-2 héten belül. Nagyon modern egsézségügyi berendezések vannak, a legjobb kezelések elérhetőek. És a legfontosabb tényleg, hogy mindenben figyelembe veszik a te igényeidet!

Oktatás: nagyon jó, körültekintő, a gyerekeket emberileg sokkal jobban kezelik. Az egyetlen, amit kifogásolhatok az a "németközpontú" oktatás, tehát az internacionális alapműveltségből (történelem, irodalom, stb.) nem tanítanak annyit, mint Magyarországon sajnos. Viszont a szakmai képzéseik sokkal fejlettebbek, és nagyon jó a rendszer, szinte nincs is munkanélküliség statisztikailag.

Megélhetés, életszínvonal: ha minimálbért keresel is meg tudsz élni emberi színvonalon (kis lakás, kis autó, stb.). Ha van valamilyen végzettséged és normálisan dolgozol, akkor nagyon jó színvonalon meg lehet élni.

Divat: he?

Gasztronómia: én utálom a hagyományos német kajákat, de senki nem kényszerít rá, hogy egyem őket.

2015. dec. 22. 11:07
 22/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszodat! ;)
2015. dec. 22. 14:45
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Finnország: eü: pocsék, ha beteges vagy kerüld el, vagy legyen szuper jó fizetésed, hogy magánt ki tudd fizetni. Itt egyébként az állami is fizetős, kb. 30 Euro/ alkalom.

Iskola: szuper. Ingyenes, általánosban semmit nem kell fizetni, tankönyvek, étkezés minden ingyenes. Egyetemeken nem kell fizetni, de ez bármikor változhat, most szeretnék bevezetni, hogy fizetős legyen külföldieknek, akiknek nincs letelepedési engedélyük.

Megélhetés, kell jó fizetés, adók magasak, minden kiba drága. Két felnőtt fizetéssel egész jól meglehet lenni ha nincsenek extra igényeid.

Életszínvonal: középosztály a legnagyobb. A finnek többsége elég szerényen él, legalábbis más északi országokból kiindulva.

Divat: haha legtöbb letolja. Simán járnak az emberek edzőcuccban ha éppen edzésük van. Kevés a nagy divatbolond. A többség egyszerű, de tiszta, időjárásnak megfelelő ruhát visel. Ritka a kiöltözés, munkahelyemen, főiskolán is csak max. 1-2 kellett kiöltözni.

Gasztronomia: hahhaha egyesek szerint a világ legrosszabb konyhája a finn. Nyami majonézes céklasali, ananászos uborkasaláta, véreshurka lekvárral, só, fűszer nélkül minden. Nyami, de meglehet szokni.

Plusz időjárás: hideg és rideg. Nyáron nem ritka, hogy alig van 10 fok. Idén június 6-án ugyanannyi volt a hőmérséklet, mint december 6-án. Sokan mondják, hogy én szerettem a hideget. Kétlem, hogy bárki is szeretné a folyamatos hideget, néha átkozott hideget, esőt, szürkeséget, havazást.

2015. dec. 30. 13:28
 24/29 anonim válasza:
100%
En 3 eve vagyok Daniaba, szuper az orszag, az emberek megertok, munka es van, minden jo, csak jokat tudnek meselni amiota kint elek.
2016. jan. 6. 20:17
 25/29 anonim ***** válasza:
83%
"de bármelyik nyelvet meg tudom tanulni" Várjuk a C1 bemutatását graubündeni dialektusból.
2016. jan. 15. 20:41
 26/29 anonim ***** válasza:
Gondolj az időjárásra. Én max. Monacóba mennék (senior koromban, de csak amikor itt tél van).
2016. jan. 15. 20:46
 27/29 A kérdező kommentje:

Igenis meg tudok tanulni egy nyelvet ha akarok. Ha akarnék akkor akar meg németül is meg tudnék tanulni csak nem akarok.

Utolso: en nem nagyon bírom a meleget. A hidegben érzem jól magam, de nyilván nem a -50 fokban, de az idealis az olyan max 25-30 fok

2016. jan. 16. 10:38
 28/29 anonim ***** válasza:
Monacóban (elvileg) nincs meleg, max. 25 fok. És télen a legrosszabb esetben is 8 fok van, de átlag 12. Amikor én jártam arra, a napsütés miatt mondjuk 25 foknál melegebbnek éreztem, erősem sütött (égetett) a nap. Amúgy bárhová megyünk, mindig lesz probléma. Én itthon a sok neveletlen, mindenbe beleszóló embert nem szeretem. De mindenhol vannak kifogások, bárhová menjünk.
2016. jan. 17. 13:11
 29/29 anonim válasza:
Sajnalom hogy egyes emberek nem kepesek normalis valaszokat adni neked. Nos en ertem hogy mire celzol a kerdeseddel. En is epp ebben a dilemmaban vagyok hogy ki akarok koltozni csak nem tudom hogy hova. En megmondom neked oszinten ha szivem szerint valaszthatnek akkor Uj-Zelandot valasztanam. Tavaly voltam ott csak turistakent de nagyon megtetszett. Igaz hogy a legmesszebb orszag ami letezik Magyarorszaghoz viszonyitva de en akkor is kepes lennek kikoltozni. Az idojaras nem rossz: nyaron nincs tul meleg olyan kb 24-26 fok korul lehet, van hogy lecsokken 21-re, telen viszont nincs ho es nagyon hideg olyan 10-12 fok korul van a homerseklet. Mondjuk eleg sokat esik az eso ez az egy ami kicsit negativ dolog viszont nagyon friss a levego ami nekem nagyon tetszett. En Auckland-ban volt es nagyon tetszett mint varos. Van a belvaros resze ami modernebb olyan "felhokarcolos", es a tobbi resze a varosnak tele van lakonegyedekkel. Ami nagyon tetszett az az hogy sok park van es sok a nyilt zold ovezet es egyaltalan nem tul zsufolt( a lakossag is kicsi 4,5 millioan lakjak kb Uj zelandot). Az eletszinvonal nagyon magas es az egeszsegugy is nagyon modern. Az alap fizu olyan 2500 NZD korul mozog viszont dragasag van. Az elelmiszer es a lakber nagyon draga. A lakber 1000-1200 NZD egy honapra szoval eleg jo melod kell legyen hogy meg tudj elni az alap fizubol foleg hogy az etel is jo draga. Ami meg nagyon tetszett hogy az emberek nagyon kedvesek. Abszolut kozvetlenek, barkitol kerdezhetsz barmit es szivesen segitenek. A rossz az hogy nehez bejutni mert vizum kell es nem konnyu munkat talalni.
2018. jún. 5. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!