Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Az alábbi országok közül...

Az alábbi országok közül melyikbe emigráljak és miért?

Figyelt kérdés

A jövőben tervezem a külföldre költözést az alábbi országokba: Norvégia, Svédország, Finnország, Dánia, Hollandia, Németország, Ausztria, Svájc, Új-Zéland, Kanada.

A következő dolgokat veszem figyelembe és szeretnék ezekről véleményeket hallani kint élőktől: egészségügy!!!, oktatás, megélhetés, életszínvonal, divat, gasztronómia.

Angolul és olaszul beszélek, de bármelyik nyelvet meg tudom tanulni.

Már egyetemre is ki szeretnék menni, vagy építészeti vagy valamilyen management szakra.

Köszönöm az ÉRTELMES ÉS HASZNOS válaszokat.

2015. dec. 19. 18:07
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

[link]

Valahogy at siklottam rajta, bocs

2015. dec. 19. 21:03
 12/29 A kérdező kommentje:
Semmi baj, köszönöm szépen a valaszodat! :)
2015. dec. 19. 21:24
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Svédország:

Eü: egy rakás fos.

Oktatás: teljesen jó és vannak angol egyetemek. Ingyenes az EU tagoknak.

Megélhetés, életszinvonal: a fizetésedtől függ.

Divat: passz, engem nem érdekel.A fővárosban biztos jobban követik, mint falun.

Gasztronómia: hát hát a svéd konyha olyan amilyen. szerintem nem egy nagy szám, de mivel multikulturális ország, bármit megtalálsz.

2015. dec. 19. 21:36
 14/29 anonim ***** válasza:
25%
Az eszedbe se jutott,hogy Olaszországba emigrálj,ha már tudsz olaszul?Nekem Olaszország lenne az egyik nagy álmom,bár most gazdaságilag nagyon gyengén áll,és a megélhetési költségek magasak.De idővel csak javul azért a helyzet ott is.
2015. dec. 20. 00:33
 15/29 anonim ***** válasza:
28%
Te most nem azért, de azt tudod, hogy az építész szak és akármilyen menedzser-gazdasági jellegű képzés között ég és föld a különbség? Ha egy irányt sem tudsz belőni a tanulmányaidnak, akkor miért érzem úgy, hogy az ez egész külföld dolog egy hatalmas "bilibe lóg a kezed" dolog?
2015. dec. 20. 01:17
 16/29 A kérdező kommentje:

Most nem mennek bele abba hogy miért nem Olaszország a célom.

A szakot illetően pedig ez a két szakirány érdekel, majd a kettő közül fogom eldönteni hogy melyikre jelentkezem. Es nagyon is komoly szándékaim vannak.

2015. dec. 20. 08:19
 17/29 anonim ***** válasza:
96%

az, hogy hova akarsz menni és hol kapsz lehetőséget az különbözhet.

Hatalmas életmódbeli különbségek vannak az általad felsorolt országok között, Kanada és Svájc vagy Norvégia és Új-Zéland tök különböző országok, másképpen működnek.

Az EU-s országokban magyarként számos lehetőséged van, de a többi ország komoly követelményeket támaszthat, az sajnos nagyon kevés, hogy te erősen elhatároztad.

Ráadásul, amennyire a kérdésedből kivehető, ezekről az országokról igen hiányos ismereteid vannak. Előbb talán tájékozódj (nem, az, hogy "hé, milyen az oktatás?" az nem tájékozódás) csináld meg a házi feladatod és aztán kérdezz konkrét dolgokat, mert ilyen általánosságokra válaszolni sem lehet értelmesen. Egyéltalán azt tudod, hogy miért ezeket az országokat soroltad fel?

A kivándorlás rengeteg áldozattal és kompromisszummal szokott járni, és általában igen komoly pénzbe is kerül - és akkor még a tandíjadról nem is beszéltünk.

csak példaképpen, a Bachelor of Architectural Studies a University of Auckland-nél kb. 35ezer dollár (külfödinek) amihez hozzájön évente kb. 15ezer dollár költség (lakhatás, kaja, biztosítások, stb.) meg utazás, váratlan kiadások.

de gondolom ezeknek alaposan utánanéztél már az általad felsorolt országok egyetemein...

2015. dec. 20. 08:38
 18/29 A kérdező kommentje:
Mar utánanéztem az egyetemeknek, igen. Es személyes véleményekre vagyok kiváncsi nem adatokra, mert azoknak mar utána neztem. Olyanokat várnék, hogy peldaul a norvégok imádnak sportolni es nehezen építenek ki kapcsolatokat. ( ezt rokontol tudom ) Tehát ilyen személyes észrevételeket szeretnek.
2015. dec. 20. 08:47
 19/29 anonim ***** válasza:
74%
A norvégok imádnak sportolni és nehezen építenek ki kapcsolatokat... szerinted mi a fittyfenéért függne a nemzetiségüktől az, hogy mennyire szociopaták vagy mekkora spílerek fociban meg kajakban?
2015. dec. 20. 11:29
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

új-zélandról olvashatsz itt:

immigration.govt.nz

pappito.com

[link]

2015. dec. 20. 22:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!