Ha neten foglaltam repülő jegyet. Emailben küldtek foglalási kodot stb. az már a jegy? Honnan lesz nekem jegyem?
Fizikailag nem lesz jegyed, de a kapott e-mailt nyomtasd ki - vagy jegyezd meg a rajta lévő számokat :)
Azzal tudsz majd check-inelni, sőt, ha névre rendelted akkor a személyiddel is (Malévnál legalábbis, a többit nem tudom).
Nem szükséges kinyomtatni,de nem árt. :)
Elég ha leírod a kódot,de tőlem még azt sem kérték,csak a személyit.! Ott ahol becsekkolsz,el is veszik a csomagod és lemérik. Aztán várnod kell egy picit és irány a tömeg után a kapuba ahol átmész ilyen fémdetektoron, onnan egyenesen a váróba jutsz. Aztán állj sorba és ha a busz visz a repülőhöz,te szállj fel utoljára,hogy a gépre elsőként szállhas fel! Igyekezz ablak mellé ülni,és ne a szárnyhoz!
Hova mész egyébként?
Jó utat/bon voyage !
:)
Kinyomtatni sem muszáj, de nekem már volt hogy jól jött.
A legfontosabb hogy azt az iratodat, ami alapján foglaltad a repjegyet (személyi vagy útlevél) mindenképp vidd magaddal.
A többi már repülőtér és légitársaság-függő.
Amúgy annyi hogy odamész a check-in-hez, ha van feladnivaló nagyobb csomagod akkor ott feladod, és becheckelsz (megkapod a beszállókártyát). Azon mindig szerepel hogy melyik kapuhoz (Gate) kell menned és mikorra kell odaérni. Ezután szépen átmész a biztonsági kapun ( ez még a kapu előtt van) ahol átvilágítják a csomagod, neked át kell menni a fémvizsgáló kapun (egyszer acélbetétes cipőben voltam hááát ne tudd meg majdnem gatyára vetkőztettek :-) ) Aztán odamész a kapuhoz ahonnan indul a gép ott vársz, aztán beszállsz.
Amit érdemes tudni: nézd meg mennyit vihetsz kézipoggyászként (kg, méret) mert arra mostanában harapnak.
A másik meg ezek a (már nem annyira új) biztonsági előírások, pl. nem vihetsz fel folyadékot (kivéve ha a vámmentes boltban vetted ahol belerakják kis zacsiba és a blokkra ráírják a járatod számát)kézipoggyászban.
Nekem pl. egyszer a zürichi reptéren elvették a fájdalomcsillapítómat (randa arcüreggyulladásom volt, na az volt haláli jó úgy repülni...).
Amúgy az első alkalommal nekem nagyon tetszett, de amikor már kb 40. alkalommal repültem eléggé untam....
Ha hosszabb repülőútra megyek akkor viszek könyvet igaz újságot osztanak.
Fölszáll, repül, leszáll. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!