Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ha kiutazok Franciaországba...

Ha kiutazok Franciaországba busszal, ahhoz kell útlevelet készíttetnem?

Figyelt kérdés

Ha igen, mennyi idő még elkészül?

22/F

2015. nov. 27. 09:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Elég a személyi.
2015. nov. 27. 10:05
 2/9 anonim ***** válasza:
Ahogy az első írja, de érvényesnek kell lennie.
2015. nov. 27. 10:08
 3/9 anonim ***** válasza:
66%
Kell útlevél,vízum, és meghívó levél is...ja mrg frankot el ne felejts váltani!!!
2015. nov. 27. 10:48
 4/9 anonim ***** válasza:
65%

Nézd, Steinberg, ezen az oldalon naponta háromszor felteszik ezt a kérdést, csak az országok vagy városok neve változik.

"Kell-e Bécsbe, kell-e Angliába, Németországba, Rómába stb. útlevél, vízum, engedély?"

Eleinte én sem értettem, hol élnek ezek a kérdezők, és enyhén gúnyolódtam is rajtuk.

Be kell azonban látnunk - a kérdések gyakorisága miatt -, hogy nem olvasnak újságot (és mást sem), nem néznek tévét, és az Internetet is csak korlátozott formában tudják használni.

Nyugodjunk bele ebbe a tájékozatlanságba, mert él és virul.

És válaszoljunk legjobb tudásunk szerint.

Nem értesz egyet velem?

2015. nov. 27. 11:00
 5/9 anonim ***** válasza:

Egyet kell értsek az előttem szólókkal, a kérdező az elmúlt 11 évet vagy a Holdon töltötte, vagy nem tud róla, hogy az Európai Unió rengeteg előnyének egyike az, hogy nincsenek határok, hogy mint magyar, egyenrangú polgárként szabadon utazhat a franciával vagy lengyellel.

Útlevél és vízum nélkül.

2015. nov. 27. 13:48
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Úgy tudtam, hogy nem kell, de ez csak "hallomás" kategória volt a számomra. A csatlakozás tudom, hogy ezt vonta maga után, hogy nem kell.

A kérdést azért tettem fel, mert nem voltam biztos a dolgomban.

Szerintem teljesen jogosan kérdeztem tekintettel a migráns helyzetre, meg a PrayforParis stb...

Ezenkívül személyes tapasztalat. 8as osztálykiránduláson hiába voltunk már EU-s tagállam egy küldüldi születésű osztálytársamat nem engedték ki az országból útlevél nélkül. Szegényke nem jöhetett át Ausztriába velünk. Ott kuksolhatott a buszon... :/

Amúgy meg az oldal neve: Gyakorikérdések.hu

Nem véletlenül ismétlődnek a kérdések! ;)

Nem vagyok "tudatlan", de nem vagyok mindentudó sem. Bocs, hogy az élet minden területéről nem tudok mindent (még). ;)

Szerintem a baj ott kezdődne, ha nem is mernék kérdezni...

Köszönöm a válaszokat.

2015. nov. 27. 15:13
 7/9 anonim ***** válasza:

Azt persze egyik valaszolo se kerdezte meg, magyar allampolgar vagy-e...

Merthogy csak akkor eleg a szemelyi :)

Amugy meg jogos a kerdes valahol, mert most visszaallitottak a hatarellenorzest, de az utlevel nem kotelezo, mert szemelyazonossagot es allampolgarsagot ellenoriznek, erre meg eleg a szemelyi, utana mar a magyar allampolgarsagodbol kovetkezik hogy nem kell utlevel.

2015. nov. 27. 15:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Tényleg nagyon szomoru, hogy ilyet kérdezni kell. EU-n belül elég a személyi. Ha félsz, hogy változás van, akko menj biztosra, keresd fel a nagykövetség honlapját vagy a külügyminisztérium oldalát. Ha pl tegnap volt egy új szabály, akkor itt nem biztos, hogy tudunk róla, így téves infót is kaphatsz. Személyivel akkor utazhatsz ha magyar állampolgár vagy. Személyit az is kaphat aki tartósan él Magyarországon. Viszont ebben az esetben nem utazhat az illető személyivel. Ilyenkor kell az útlevél. Én pl EU-állampolgár vagyok, de nem annak az országnak a személyie van nekem, mint az állampolgárságom, így rá van írva, hogy utazásra nem jogosít fel. Személy szerint butaságnak tartom ezt :(
2015. nov. 27. 20:21
 9/9 anonim válasza:
7-es válaszoló, ott a pont. Ha magyar, szlovák vagy román állampolgár az illető, akkor nem kötelező az útlevél. Ha Vajdaságban élő magyar szerb állampolgársággal vagy kárpátaljai magyar ukrán állampolgársággal, akkor igen is kell az útlevél.
2015. dec. 11. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!