Ha kiutazok Franciaországba busszal, ahhoz kell útlevelet készíttetnem?
Ha igen, mennyi idő még elkészül?
22/F
Nézd, Steinberg, ezen az oldalon naponta háromszor felteszik ezt a kérdést, csak az országok vagy városok neve változik.
"Kell-e Bécsbe, kell-e Angliába, Németországba, Rómába stb. útlevél, vízum, engedély?"
Eleinte én sem értettem, hol élnek ezek a kérdezők, és enyhén gúnyolódtam is rajtuk.
Be kell azonban látnunk - a kérdések gyakorisága miatt -, hogy nem olvasnak újságot (és mást sem), nem néznek tévét, és az Internetet is csak korlátozott formában tudják használni.
Nyugodjunk bele ebbe a tájékozatlanságba, mert él és virul.
És válaszoljunk legjobb tudásunk szerint.
Nem értesz egyet velem?
Egyet kell értsek az előttem szólókkal, a kérdező az elmúlt 11 évet vagy a Holdon töltötte, vagy nem tud róla, hogy az Európai Unió rengeteg előnyének egyike az, hogy nincsenek határok, hogy mint magyar, egyenrangú polgárként szabadon utazhat a franciával vagy lengyellel.
Útlevél és vízum nélkül.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Úgy tudtam, hogy nem kell, de ez csak "hallomás" kategória volt a számomra. A csatlakozás tudom, hogy ezt vonta maga után, hogy nem kell.
A kérdést azért tettem fel, mert nem voltam biztos a dolgomban.
Szerintem teljesen jogosan kérdeztem tekintettel a migráns helyzetre, meg a PrayforParis stb...
Ezenkívül személyes tapasztalat. 8as osztálykiránduláson hiába voltunk már EU-s tagállam egy küldüldi születésű osztálytársamat nem engedték ki az országból útlevél nélkül. Szegényke nem jöhetett át Ausztriába velünk. Ott kuksolhatott a buszon... :/
Amúgy meg az oldal neve: Gyakorikérdések.hu
Nem véletlenül ismétlődnek a kérdések! ;)
Nem vagyok "tudatlan", de nem vagyok mindentudó sem. Bocs, hogy az élet minden területéről nem tudok mindent (még). ;)
Szerintem a baj ott kezdődne, ha nem is mernék kérdezni...
Köszönöm a válaszokat.
Azt persze egyik valaszolo se kerdezte meg, magyar allampolgar vagy-e...
Merthogy csak akkor eleg a szemelyi :)
Amugy meg jogos a kerdes valahol, mert most visszaallitottak a hatarellenorzest, de az utlevel nem kotelezo, mert szemelyazonossagot es allampolgarsagot ellenoriznek, erre meg eleg a szemelyi, utana mar a magyar allampolgarsagodbol kovetkezik hogy nem kell utlevel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!