Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Milyen a P vonat? Az a sebes?

Milyen a P vonat? Az a sebes?

Figyelt kérdés

Ugye van IC, P, meg van aminek nincs ilyen jelölése. Csak IC-vel utaztam eddig, mert fiatal lányként anyum csak arra enged fel egyedül. Most viszont spórolás céljából inkább mennék a "P"-vel, vagy a semmilyennel. Azok milyenek? Azokra is kell helyjegy?

Egy 4 órás útra felszállhatok anélkül egy ilyen vonatra, hogy meg akarnának erőszakolni? 1 batyut viszek, az mindig a kezemben lesz, aludni nem szoktam, szerintem a lopástól nem kell tartanom...

Egyébkén hogy mondjuk, ha mikor vesszük a jegyet, return jegyet is veszünk mellé? Kérek a pl. 11 órásira ide meg ide, stb. egy diákjegyet returnjeggyel?

2015. szept. 17. 05:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem return, RETÚR (francia szóból). Kérek egy retúr diákjegyet, vagy kérek egy diákjegyet csak oda.

P a pótjegy, sebes és gyorsvonatra is kell. Ha fel van tüntetve, akkor helyjegy IS kell (pl ha amúgy ez egy nemzetközi gyorsvonat).

Miért akarnának megerőszakolni? Nem üresek a vonatok, ha csak pár ember utazna rajta a MÁV is megszüntetné, azt biztosra veheted.

2015. szept. 17. 09:45
 2/5 A kérdező kommentje:

Jah, oké, köszi :D

Ha mégis IC-vel megyek, az jó ha úgy mondom, hogy kérek (pl) a szolnoki 12:35-ös IC-re, másodosztályra egy retúr diákjegyet? Vagy nagyon hosszú? Eddig mindig így mondtam.

A retúrhoz kérhetek már akkor helyjegyet arra amivel visszafele jövök?

Pl. így hozzákapcsolhatom: ...retúr diákjegyet, visszafelé Szolnokról Bp. Keletiig (ez is pl.) a vasárnapi 16:30-as IC-re, másodosztályra helyjeggyel?

Vagy hogy mondja ha egyszerre szeretném megvenni az összes jegyet, hogy ne legyen túl hosszú és bonyolult?

2015. szept. 17. 12:43
 3/5 A kérdező kommentje:
*hogy mondjam
2015. szept. 17. 12:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Állj oda és kérd ki a jegyet... ne legyél ennyire esetlen...
2015. szept. 18. 04:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Te csak kérd úgy, hogy megmondod melyik vonatra és mikor. A többi kiderül ott, helyben, hiszen pl. helyjegyet amúgy is adnak. Nincs olyan gyorsvonat, ahol állóhelyek lennének. A pótjegy, helyjegy eleve hozzátartozik.
2015. szept. 18. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!