18 évesen külföld. Belevágjak?
Sziasztok!
Most érettségiztem le és nem igazán találom a helyemet, a továbbtanulás miatt sem, mert egyetemre nem vettek fel így okj-s képzést csinálnék ha itthon maradnék, és lássuk be azt bármikor csinálhatok.
Feljött a lehetőség kb. 1 hónapja hogy kiköltözzek külföldre a páromhoz és a szüleihez. Mivel nyelvtudásom nincs (holland) ezért a nyelvet tanulnám és mellette dolgoznék. Ha tetszik kint akkor ott tanulnék tovább ha már tudom a nyelvet.
Jó lehetőségnek tartom bár több félelmem is van. Ilyen fiatalon itt hagyni a szüleimet, a többi családtagomat, a barátaimat, a helyet ahol felnőttem.A szüleim se nagyon támogatják az ötletet. Nagyon ijesztő számomra mégis jó lehetőség.
Szerintetek belevágjak? Vélemények? Kérlek segítsetek !
18/L
Nyelv és munkatapasztalat nélkül nagyon nehéz lesz bármilyen munkát is kapni.
Gondolom megtakarításod sincs, így 100% ban a párod családjára kellene támaszkodni, ami nem feltétlenül kellemes..
Akkor most kicsit kegyetlen leszek:
- nem vettek fel egyetemre, tehát nem vagy egy kifejezett jó tanuló..
- nincs nyelvtudásod pedig érettségiztél is elvileg...
- nincs szaktudásod, és nem is dolgoztál sohasem
Ezek után mégis mit szeretnél csinálni Hollandiában? Egész nap ülnél otthon, míg a többiek dolgoznak/tanulnak? Hogyan akarsz nyelvet tanulni kint? Magyar családnál nem fog menni. Ha meg holland a család, akkor készülj fel, hogy egészen másmilyenek mint amit itthon megszoktál. (tapasztalat)
A helyedben először tanulnék. Itthon. Elsősorban nyelvet, másodsorban javítanék az érettségi eredményemen, hogy felvegyenek egyetemre. Aztán ha felvettek, kimehetsz erasmus programban egy kicsit kalandozni...
Nem vagy lekésve még semmiről, nyugi!
Van angol nyelvvizsgám , a holland nyelvre értettem hogy nem tudom.
Dolgoztam is már, tudom mi a munka, és szeretem is csinálni.
Egyetemen a szak ami érdekel is 400+-os ponthatárral rendelkezik, nekem 350 körül mozog nyelvvizsgával is. A fizetőset sajnos nem engedhetjük meg magunknak. Nem lébecolni szeretnék külföldön.
Ha a párod családja támogatja az ötletet akkor menj. Mert tényleg jó lehetőség. Ha mást nem is csinálsz, legalább világot látsz, szórakozol, ragad rád egy kis holland, és hátha kapsz munkát és dolgoznál is kicsit.
Ahogy mondtad, 18 évesen nem vettek fel egyetemre, veszítenivalód nincs. Ha nem tetszik kint, a barátod szülei megutálnak, akkor bármikor vissza tudsz jönni, és folytatni az OKJ-s tervedet.
Szóval ja, szerintem menj ki, és ügyeskedj.
Nem tudom milyen helyzetben van a barátod családja, de ha bevándorló magyar segédmunkások, akkor viszont nem mennék, mert abban a közegben aztán semmit nem fejlődsz. Egyébként ne legyen olyan tévképzeted, hogy ha elmész a sütemény gyárba szalagmunkásnak, vagy dobozokat hajtogatni, akkor bármennyi holland nyelvtudás ragad majd rád.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Majd szeretnék nyelviskolába járni.
# 5
Helyi nyelv nélkül nem fog munkát kapni, pláne nem legálisat.
ne találjuk már ki neki a hülyeséget!
Én megpróbálnám. Ha a pasid szülei vállalják hogy kitartanak pár hónapig akkor miért ne? Aztán szerezz melót és próbálj minél inkább önálló lenni, hogy majd ha szétmentek ne legyen cink.
Alap angollal már több tucat uitzenbureau-nál felvesznek, csak ne számolj túl sok munkára meg pénzre, heti 2-3 nap ami havonta 300-500 euro körüli fizetés. Nyelvtanfolyam van kint ingyen, ilyen egyházi szervezésű, cserébe heti 1 mise, de megéri. Aztán ha van holland nyelvtudás akkor már egyből több a lehetőség, aztán keress valami sulit.
Ja és arra vigyázz hogy az ilyen kiscsajok gyorsan a 25 eurósban kötnek ki, mondjuk akkor már a pénzzel nem lesz gond. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!