Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Az útlevelem borítólapja...

Az útlevelem borítólapja megrongálódott! Emiatt újat kell csináltatnom?

Figyelt kérdés

Az útlevelem borítólapja megrongálódott, de a belseje teljesen ép, minden adat látszik, nem gyűrődött. Gondosan eltettem egy műanyag irattartó mappába, hogy semmi baj ne érje és pont az ellenkezőt értem el vele! Reakcióba lépett a mappával, (nem tudom minek a hatására, még hő sem érte) és ilyen fehér festék maszatos lett, ami sajnos nem jön le. Augusztus végén utaznánk Egyiptomba, így nagy szükségem volna rá! Ráadásul külföldön élek, magyar konzulátus több száz kilométerrel messzebb van, így elég macerás lenne újat csináltatnom.

Természetesen holnap érdeklődöm majd hivatalos szervnél, de addig is nem hagy nyugodni a dolog, hogy így használható-e?!

2015. aug. 2. 23:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem gond, de lehet, hogy szubjektív megítélés alá esik.
2015. aug. 2. 23:58
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Alapvetően úgy gondolom, hogy az útlevél borítólapja egyfajta védelmi célt is szolgál, (hisz nagyon fontos, hogy a benne lévő adatok ép, személyazonosításra alkalmasak legyenek) és védje a külső hatásoktól, mint például egy ártalmatlan irattartótól. Végül is ha ezt a célt szolgálja, akkor jól teljesített, mert az adatoknak nem esett bántódásuk.

2015. aug. 3. 00:31
 3/6 anonim válasza:
97%
Lehet kapni ilyen útlevél borítót, mint ami régen a füzetekre volt, csak jobb anyagból és vannak nem átlátszók. ha ráteszed szerintem nem fog látszani
2015. aug. 3. 10:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Az útlevélben csak a fényképedet tartalmazó lap az igazán érdekes (meg az alján lévő adatcsík sok sok nagyobb jellel) meg néhány ország esetleg kíváncsi a korábbi pecsétekre, a borító le van hányva.
2015. aug. 3. 11:04
 5/6 anonim válasza:
max a b**i románok problémáznának érte, de csak mert rühellik a pofánkat. Egyébként szerintem az embereknek el kell fogadniuk
2015. aug. 3. 20:59
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Első körben érdeklődtem ma a magyar konzulátusnál, de nem kaptam kielégítő, konkrét választ. Látatlanban nyilván elég nehéz megállapítani, hogy a megrongálódás kategóriájába tartozik-e, ami történt, de a hölgy szerint és most idézem: "ami nem tökéletes, az meg van rongálódva". Természetesen sejtettem, hogy azt fogja javasolni, hogy csináltassak újat, mivel jobb a biztosra menni és sem ő, sem pedig más nem tudja nekem garantálni az ezzel az útlevéllel történő utazást. Azt is hozzátette, hogy függ a hatóságoktól is, hogy egy adott országban mennyire szigorúan nézik.

Másodkörben felhívtam az utazási irodát, amellyel utazni fogunk, kicsit határozottabb és indokoltabb válasz reményében és gondolván hogy ők csak többet tapasztaltak, csak volt már hasonló esetük, csak jobban ismerik az egyiptomi hatóságot. Igen, volt már hasonló esetük és probléma is volt belőle, így ők is azt javasolták, hogy csináltassak újat, bár ők is mondták, hogy az is előfordulhat, hogy egyáltalán nem is fognak vele foglalkozni.

Végül vettünk Nitro oldószert, ami további sérülést nem okozva, feloldotta a festékanyagot és szépen lejött róla. Bár kicsit kopottas, mintha sokat utazott volna zsebben, de egyébként ebbe már tényleg nem köthetnek bele, majdnem olyan, mint új korában.

Most már nem fogok ennyire vigyázni rá és a következő útlevelemnél használati útmutatót is kérni fogok hozzá, mert sajnos nem vagyok ilyen "alapvető" dolgokkal tisztában, hogy műanyag irattartóban nem lehet tárolni.

2015. aug. 3. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!