Hogy volt az utazás nektek Amerikába? Mesélnétek róla?
Èn 15 éve mentem 1 évre amerikába(NY), akkor 19 éves voltam.
Habár BP-re jártam iskolába, de ez egy oriási változás volt. Annyira más volt minden, talán leginkább a méretek leptek meg legjobban. Az utak, az autók, a házak minden sokkal nagyobb volt.
1992-ben, 15 evesen jottem eloszor Phoenixbe a noveremet latogatni. Mivel gyerek voltam es fogalmam sem volt a vilagrol nem igazan fogtam fel hogy mi tortenik. Tettszett, hogy szeles utak voltak mindenhol, kafa autok de iszonyat volt a hoseg. Olyat elotte soha nem tapasztaltam. Mint amikor a tabortuzhoz tul kozel ulsz es egeti az arcborod a tuz, olyat ereztem amikor kimentem a szabadba.
Elmentunk Los Angelesbe is, mint minden tini orias filmrajongo voltam es imadtam Hollywood-ot de egy kicsit csalodas volt, hogy milyen koszos, lepukkant, zsufolt.
Az ocean nagy elmeny volt mert elotte legfeljebb a Balatonhoz jutottam el aminek azert eleg jol latszik a masik oldala, itt meg nem :)
Ami meg nagyon furcsa volt az elejen, de azota mar megszoktam (azota mar ide is koltoztem ;) az az, hogy az emberek mennyire kedvesek, kozvetlenek. Akarhova mentunk mindenki mosolygott, koszongetett, az uzletben mindig odaszoltak, hogy hogy vagy, segithetek stb. Nagyon furcsa volt mert a buvalbelelt szigoru magyar tekintetekhez szoktam elotte itt meg mintha mindenki ismert volna. Vadidegenek az utcan siman leszolitanak, hogy pl. megdicserjek a ruhad vagy a kocsid. En is barmikor megszolitok valakit ha ugy erzem valami kozlendom van es nem fognak ugy ram nezni mint a veres kesre. Szamomra ez volt a legfeltunobb kulonbseg Magyarorszag es az USA kozott.
Jo utat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!