Milyen Olaszországban élni? Tényleg olyan roszz a helyzet?
Az a legrosszabb hely az egész országban.
Milánó a legjobb de az is durván Budapest színvonalát hozza csak. Miért nem mentek Ausztriába vagy Németbe? Ezek sokkal jobbak.
Ok.
nem tudom, milyen szándékkel akartok ideköltözni.
Ha nem milliárdos vagy, akinek nem Oo-ból jön a bevétele, akkor megéri idejönni. Szicília gyönyörű és ha nem zavarsz sok vizet, nem fognak bántani, kinézni.
Ha azonban dolgozni szeretnél itt, de még nincs jól fizető állásod, akkor felejtsd el.
A munkanélküliség az egekben van.
ha itt akarsz élni, akkor vagy albérletet kell szerezned - elég költséges, és sok feltételnek kell megfelelni, pl. be kell mutatnod, hogy van munkád, bevételed, tehát tudod majd fizetni az albérleti díjat, a rezsit -, vagy ingatlant kell venned, aminek az ára már alacsonyabb kategóriában is felette van a magyarnak.
Rettenetesek az adók, a közüzemi díjak, az autó fenntartásának költségei.
Az orvosi ellátásért - kivéve a háziorvost és a kórházi bennfekvést - fizetni kell, akkor is, ha biztosított vagy.
Rettenetesen nagy a bevándorlók aránya, értem itt az afrikaiakat.
Hivatalos ügyeket intézni szinte lehetetlen, illetve nagyon nehézkes. Hiába a törvények, az irodákban ülő személyeknek fogalma sincs róla.
Ahány provincia, annyi bevett szokás....
Az országban hatalmas a korrupció.
Olaszország gyönyörű, de igazán csak sok pénzzel nyaralni érdemes idejönni.
Persze nagyon romantikusnak tűnhet otthonról, de itt élni néha egy rémálom, főleg, ha nem ebben a miliőben szocializálódtál.
Én egyébként Lombardiában, annak is egy nagyon északi szegletében élek. Immár 5 éve. De csak az olasz férjem miatt.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!