Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » A mavnal van olyan hogy...

A mavnal van olyan hogy mennek valahova es haromszor kell atszallni de nincs vonatra penzem valami jegy amivel felszallok de nemszallitanak le hanem majd kifizetem a buntetest maskor? Vagy valami hasonlo dolog?

Figyelt kérdés

2015. márc. 27. 19:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
A jegyvizsgáló olyan menetjegyet állít ki az utasleadási lap mellé, amilyet szeretnél, szóval átszállhatsz vele. Viszont minden esetben teljes árú lesz a menetjegy, ami a pótdíj összegét növeli.
2015. márc. 31. 14:19
 12/12 Neuhauser László válasza:

Én egyszer kénytelen voltam így utazni Nagykanizsáról Lőkösházára

Ez egy átszállást jelentett

Kanizsán szóltam a kalauznak, hogy utasleadásit szeretnék, mert nincs pénzem és haza akarok jutni

Megkérdezte, hogy jogosult vagyok-e kedvezményre

26 év alatti jegyre jogosult voltam, így állította ki az utasleadási lapot, amin Nagykanizsa-Lőkösháza szerepelt

Budapesten át kellett szállnom, amikor ott jött a kalauz a másik vonaton, átadtam neki az utasleadásit, majd vissza adta

Nem büntetett meg újra, mivel az aktuális büntetéssel Lőkösházáig érvényes utasleadásim volt

Tehát:

- A kalauznak mondd el, hol szállsz át, és hová mész

- Persze kalauz válogatja, megteheti hogy nem ír ki ilyen lapot, hanem leszállít a következő megállónál

- Átszállás után, ha a kalauz jegyet kér, mutatsd meg neki a lapot.

- A kedvezmények utasleadési mellett is igénybe vehetők (de igazolni kell a jogosultségot)

2015. ápr. 18. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!