Ha valaki magyar allampolgarkent nem rendelkezik statusszal egy idegen allamban, akkor azt deportaljak. Mi ennek a menete?
Az illetot csak felteszik egy hazafele tarto gepre es a gep fedelzeten az utlevelet kezebe nyomva elkoszon tole a bevandorlas azzal, hogy a soha viszontlatasra, vagy ez valami joval szigorubb dolog? Az ilyen haza deportalt embereknek aztan a magyar hatosagokkal is meggyulik a baja?
Egyaltalan: a deportalas = toloncolas?
Ezt [link] olvasgasd ha valami nagyon meredek dologra keszulsz. Roviden: jol sejted, valoban az van hogy feltesznek a gepre es irany Magyarorszag. Nehany evre ki leszel tiltva es kapsz egy igen szep szamlat is (buntetes, repulojegy stb) De voltak akik sokat ugyeskedtek es azokat chartergepen zsuppoltak ki.
Vegul: az utleveledbe kerul egy pecset hogy deportaltak es utana minden orszag nagyon ferden fog rad nezni, praktikus az ilyen utlevelet hamar elveszteni. [link]
Es ha belekerul az utlevelbe az a pecset es elvesztem az utlevelet "praktikus okbol" akkor az ujban lessz valamilyen bejegyzes errol a priuszrol? Nyilvantartjak ezt valahol?
Amugy, ha egyszeruen kiutasitanak valahonnan es kapok 30 napot a tavozasra, akkor barmilyen iranyban tavozhatok, vagy kizarolag haza mehetek a szabalyok alapjan? Megszabhatjak, merre induljak?
"Amugy, ha egyszeruen kiutasitanak valahonnan es kapok 30 napot a tavozasra, akkor barmilyen iranyban tavozhatok, vagy kizarolag haza mehetek a szabalyok alapjan? Megszabhatjak, merre induljak?"
Én úgy tudom, hogy kitoloncolás, vagy nevezzük kiutasítás esetén nem kapsz 30 napot. Ha megvan az útleveled akkor benntartanak, és a lehető leghamarabb induló gépre már fel is raknak. Ha nincs csak másnap akkor 1 éjszakára a vendégük vagy. Nem adnak 30 napot, mert a legtöbb illegális rögtön eltűnne.
Amit mar fent is linkeltem [link] az valoban azt mondja
Usually, the orders will give you a chance to leave of your own free will [...] Deportation orders usually come with terms and conditions, you must leave within a set amount of time, buy your own ticket out (don’t necessarily need to go home but you can’t stay here) and stay outside the country for a set period of time.
Igen, ezt en is olvastam, koszonom.
Csak jo lenne egy magyar ember szemelyes tapasztalata, mert az biztosabb.
Mar tobbszor valaszoltam de ez a "Csak jo lenne egy magyar ember szemelyes tapasztalata, mert az biztosabb." teljesen kiakasztott. Leirom kicsit maskeppen mit irsz:
Sziasztok! Arra keszulok hogy megszegjem a torvenyt. Remelem nem lesz nagy bajom belole. Vannak itt hasonlo torvenyszegok? Csak szemelyes tapasztalattal rendelkezok irjanak!
Igenis megverhetnek a rendorok foleg ha okoskodsz, ellenszegulsz satobbi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!