90%os kedvezmény esetén ingyen van a helyi járat?
részben egyetértek a 4-essel. Bár szerintem a nagycsaládosoknak vagy a diákoknak (akiknek egyébként sincs önálló keresete) jogos a kedvezmény. Maradhatott volna a 67.5%.
Viszont könyörgöm, a 99%-ban csak passzióból utazgató nyugdíjasoknak 90%-os vagy teljesen ingyen jegy??? Ez miért normális? Még jó, h bevezették a gyorsvonatokon a pótjegyet.. de szerintem ez leginkább helyi járatokon bosszantó. Miért nem elég nekik annyi kedvezmény, mint egy diáknak? Miért kell mindig akkor menniük valahová, amikor a legtöbb diák (általános iskolától egyetemig) kötötten közlekedik? Persze, ha már ingyen van, s úgy sincs az égvilágon más dolguk, miért ne.. vagy ugyanezen az alapon tegyünk egy kört a klinikára, azis úgyis ingyen van! Terheljük csak le az egészségügy kapacitását is. (Hangsúlyozom tisztelet a kivételnek, vannak teljesen jogos esetek, de véleményem szerint ezek nem teszik ki az egésznek többségét). Érdekes, Németországban fél év alatt 3 nyugdíjassal, ha találkoztam a tömegközlekedésben? Vagy Olaszban..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!