Ha valakinek van hatósági igazolványa (az a 90 % kedvezmény távolságin, helyközin ingyen utazhat) és ha visz magával egy nem 18 éves kísérőt akkor a kedvezmény attól ugyan úgy rá is érvényes?
Mivel elvileg azok kaphatnak ilyen igazolványt, akik vagy gyengén látók, vagy vakok, vagy valamilyen egyéb fogyatékosságuk van - beleértve ebbe az emelt csp-t is, mert azt is VALAMI miatt kapják, ha nem elcsalásról van szó - akkor egyértelmű, hogy a kísérőnek 18 éven felülinek kell lennie! Kerestem róla leírást, de nem találtam, csak kísérőnek emlegetik mindenhol, de szerintem így logikus.
Én keveset utazom tömegközlekedéssel, de egy időben nagyon jól jött, hogy van ilyen kedvezményem, mert nem volt mindegy, hogy 3000 vagy 300 ft-ból tudunk hazajönni párommal... :) Egyébként én gyengén látó vagyok, valameddig kapták utánam a szüleim az emelt csp-t, most már saját jogon kapom a FOT-ot...
Szóval én úgy gondolom, hogy csak 18. év feletti személy jogosult kísérőként igénybe venni a kedvezményt.
30/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!