Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Miert vagyok rosszul az...

Miert vagyok rosszul az autoban? Mit lehetne ellene tenni?

Figyelt kérdés
Nos altalaban 20 km ert birok ki hanyas nelkul. Azutan hanyok, majd ha nincs mit hanyni, akkor erosen oklendezek kb. minden 5-10 percben, alig birom nyitvatartani a szemem, ha pedig csukva van, az agyom olykor kihagy 1-2 mpre. Miutan kiszaltunk szedelgek es nem leszek jobban mig nem alszom eggyet. Egyszer 100 km ert kellett utzni, mikor kiszalltam alig birtam allni, 36°C os hosegben reszkedtem es megint csak akkor lettem jobban ha aludtan. Buszon rosszabb a helyzet, vonatot birom,gyogyszer nem segit.

2015. jan. 14. 21:36
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Melyik gyógyszert próbáltad, daedalon? Én is hányós voltam, de hozzászoktam, miután minden nap be kellett járnom busszal. Bár én általában 45 perc után dobtam ki eredetileg a taccsot, szóval te extrém eset lehetsz. Nagyapám még a sót ajánlotta, hogy menet közben fogyasztani, amikor jön a hányinger, illetve a messzi távolba nézni út közben, nem a közeli dolgokra, amik vibrálnak.
2015. jan. 14. 22:48
 2/6 anonim ***** válasza:

Kérdés milyen idős vagy. A sebességhez való hozzászokás eltarthat egy ideig.

Gyógyszerezés előtt próbálj inkább egyenesen előre nézni, ott kevésbé változik a táj, így az agy könnyebben elviseli.

Szintén letekerheted résnyire az ablakot, és a kapaszkodóba kapaszkodva hűtheted a menetszéllel a csuklódat, ez is rentgeteget segít.

2015. jan. 14. 22:51
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Panikbetegseg.

Senki sincs rosszul az autozastol, attol vagy rosszul, mert meg vagy gyozodve rola (lehet hogy valami regi rossz emlek miatt), hogy te az autoban biztosan rosszul leszel. Ha a vonatot birod, akkor garantaltan nem a mozgastol, a ringatozastol vagy epp az elsuhano taj latvanyatol vagy rosszul, hanem psziches alapon. Keress pszichologust vagy inkabb pszichiatert.

2015. jan. 14. 23:43
 4/6 anonim válasza:

Én is hányós vagyok, mondjuk én konkrétan mindenen rosszul vagyok. Viszont ami érdekesség hogy ha én vezetek akkor semmi bajom nincsen, pedig volt már hogy egyszerre 300km-et levezettem.

Viszont 23:43-nak igaza lehet. Az utazás betegség (legalábbis nálam) nem így szokott lefolyni. Azt hogy rosszul leszel, már negyed órával a rosszullét előtt érezni lehet és miután egyszer rosszul lettél (kidobtad a taccsot) akkor már azért jobb szokott lenni a helyzet.

Nálam ez így szokott lenni: Orr alatt enyhe verítékezés, sápadtság, fázás, (nem hidegrázás, hanem egyszerűen így kicsit fázok) és így ilyen pillanatnyi érzésként egy pár másodpercre elkezd zsibbadni az arcom, de aztán abba is marad. Na most ebből az arczsibbadásból kettőt, max. hármat még kibírok, viszont a következőnél már garantált hogy hányni fogok.

A gyógyszer (Daedalon) nálam iszonyat sokat segít. Tény hogy kicsit álmos leszek tőle ha nem tudom magamat lefoglalni valamivel, viszont a rosszullétnek semmi nyoma.

2015. jan. 15. 07:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Két dolog állhat a háttérben (kivéve ha tényleg mentális eredetű):

- Az autókban magasabb a szén-monoxid aránya;

- A sebességváltozások (gyorsít-lassít-kanyarodik)

Nem tudok ellenszert sajnos én sem, de az egyenletes vezetés sokat segít.

2015. jan. 15. 08:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Kiskoromban én is rosszul voltam tőle, bár hányásig sohasem jutottam el. Nekem az vált be, hogy ha nem elül ültem, akkor hátul középen és előrefelé nézegettem, nem oldalra. A csukott szem még rosszabbá teszi csak.
2015. jan. 15. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!