Németországba mindent felafva?
Szükséged lesz szakmai tapasztalatra, így én végeznék a helyedben szakmai gyakorlatot/szakirányú munkát addigis, ameddig otthon tanulsz, illetve megnézném, hogy az adott szakmára Németországban hol van kereslet (jobboerse.arbeitsagentur.de, monster.de, indeed.com, itt kellene az állásajánlatokat böngészni).
Némettudásod milyen? Arra sem árt ráfeküdni, szakmától függően minimum B2-esre mindenképpen szükséged lesz, szókincset szépen fel kell szedni hozzá, aztán utánajárni, hogy az adott szakmában kell-e különbözeti vizsga ahhoz, hogy dolgozhass benne.
A lakáshoz várostól függően szükséged lesz bizonyos (sok) kaucióhoz elegendő pénzre, tehát nem árt félretenni. Nézegesd a WG-ket, ahol egy lakást többen megosztanak, pl itt érdemes lehet körülnézned: [link]
Én mindenképpen bíztatnálak a kiköltözésre, de ezt csak akkor tedd meg, ha van munkád, és ha van kezdetnek legalább 2000 euród, amiből a lakást és az első havi kaját valahogy kifizeted.
Megkérdezhetem, hogy milyen OKJ-s végzettséged van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!