Külföldre kell papir, végzettség ahhoz hogy megéljen az ember?
Pl: vendéglátáshoz
Gondolok Londonra vagy Németországra
Valakinek tapasztalatok?
A konyhai segédmunkához, mosogatáshoz nem kell papír - Németországban dolgozik így több ismerősöm is.
Sőt, egy másik ismerősöm pincérnőként is dolgozott egy londoni kávéházban, és ahhoz sem kértek szakirányú végzettséget.
vendéglátásba nem nagyon kell papír. legtöbb helyen betanítás van.
Informatikában dolgozom Angliában, elvileg BSC diplomához kötött a munkakör, de 4. éve élek itt, a kutya se volt kíváncsi a papíromra.(ami nincs is, csak egy OKJ-s). Angliában elsősorban a tapasztalatra, referenciákra mennek rá, nem izgulnak annyira a papírra, mint otthon.
Sokaig pincerkedtem Londonban, nagyjabol az osszes helyen en voltam az egyetlen akinek errol papirja is van.
Viszont hogy bekerulj egy jol fizeto helyre ahhoz mar kell a sok eves tapasztalat es persze a nyelvtudas.
Igazabol a vendeglatashoz nem elsosorban papirra van szukseg, persze az alapokat meg kell tanulni. Dolgoztam mar olyan kutyautovel akinek volt vegzettsege es olyan ver profival is aki vette a papirjat, de toppon volt mind gasztronomiai ismeretekbol, mind kommunikaciobol, mind ertekesitesbol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!