Milyen végzettség kell/javasolt ahhoz hogy az ember látványterveket, showkat csináljon (nem tudom mi a hivatalos neve)? Ilyenekre gondolok mint pl koncerteken füstök, tűzijátékok, lézerek időzítése, összehangolása.
Gimnazista 0.-os vagyok... Lassan el kell döntenünk hogy melyik szakra megyünk tovább...
Gépész/Elektro/Programozás?
ezek közül melyik adná a legjobb alapokat a kérdésben leírtakhoz?
(Gondolom nem Pista bácsi gyújtogatja időre a gyújtózsinórokat, meg nyitja ki a szelepeket...)
Tüzijátékhoz kell valamilyen vizsga, papír, hogy tisztában vagy a technikával és veszélyeivel, felhasznált anyagokkal, biztonságos kezelésükkel és tárolásukkal.
Szinpadi világításhoz, lézershowhoz nem szükséges ilyen (amennyire én tudom). A kellő ismereteket önszorgalomból is el tudod sajátítani. És mint egy zongoristának sem kell papírt lobogtatni, hogy bizonyítsa tehetségét, hasonlóképp egy színpadi látványtervezőnek sem kell különösebb szakirányú végzettség a vállalkozóvá váláshoz.
amiket leirtál teljeen mások :)
a show és technika és a tuzijátékok teljesen mások :)
A tuzijátéknál 3 alap képzes van es egy felsobb amit nem is igazán tartanak mert kémia dibloma kel hozza :)
1.raktáros
2.árusito
3.elmukodteto
4.készitö(amibol magyarországon kb három embernek van :) de ebbe most nem mennek bele mert nincs idom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!