Nem tudok dönteni! Kimenjek egy évre Franciaországba?
Ez az egy év olyan előnyökhöz juttathat, amiből egész életedben profitálhatsz. Én mindenképpenkimennék egy évre, sőt, franciatanárként sajnálom, hogy nekem anno nem volt ilyen lehetőségem...
A családdal a kapcsolatot lehet tartani telefonon, e-mail-ben, msn-en, Skype-on...
Az osztály és a tanár miatt tényleg nem érdemes maradni. Biztos abban az osztályban is vannak jófej emberek, csak eddig még nem ismerkedtél meg velük.
Menj ki,hidd el ha most még olyan rossznak is tűnik,hogy el kell menned,visszanézve rá óriási lehetőség.Csak megbánnád a dolgot ha kimaradnál,lehet az egész életedre kihat.Én franciául tanulok,Erasmus-szal akarok kimenni és a suliban valósággal küzdeni kell a helyért.
21 l
Elhiszem, hogy nehéz döntés, de a családoddal/barátaiddal tényleg könnyen tudod tartani a kapcsolatot telefonon vagy interneten. Az osztályod... szerintem egy ilyen lehetőség megér ennyit. Biztos találsz majd az új osztályodban is barátokat. Ha nekem ajánlana fel valaki ilyesmit, és nem én nevelném az öcsémet, ugornék. Menj, menj, menj. :)
20/L
Én is azt mondom, hogy menj. 19 évesen indultam neki a világnak, 3 évet éltem külföldön összehasonlíthatatlan előnyben voltam az otthon maradt barátaimmal szemben a munkaerőpiacon.
Az az osztály, ahova kerülnél utána úgyis már csak 1-2 évig lenne az osztályod, az életed viszont még jó sokáig élni fogod... szal ne ez határozza meg, hogy maradsz vagy mész. Plusz ma már az interneten keresztül nagyon könnyű a kapcsolatot tartani az otthon maradtakkal. Én anno még enélkül is kibírtam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!