Miért van egy csomó európai város (neve) Amerikában is?
Például
London, Ohio
Hamburg, Pennsylvania
Vienna, Virginia
Birmingham, Alabama
Ennyire gyökerek, hogy innen koppintották vagy régen valami gyarmatosítási dolog miatt ?
De amúgy írtam a kérdésben, hogy gyarmatosítási dolog.
Amúgy meg kapjátok be mind, a legtöbb amerikai azt hiszi, hogy Európa egy ország, már ha tudják, hogy hol van (ezért írtam, hogy gyökerek). Nekem mért kellett volna tudnom, hogy régen valaki odament és elnevezte a régi településéről ?
Szóval rendes ember módjára megkerestem a régi törikönyvemet és ez NEM TANANYAG, HOGY MIT MIRŐL NEVEZTEK EL. Gondolom ti mint sok humán bazaltagyúak irkáltatok ide, akik semmihez sem értetek 0 logikával ültök egy irodában.
Na teljesen mindegy magyarok fűszeresen főznek és fűszeresen is küldik el egymást melegebb éghajlatra.
Stílusod az van....
Gratulálok a szüleidnek a színvonalas nevelésedért :)
Ha megfogadsz egy jó tanácsot, legközelebb nem teszel bele olyan szavakat, ahol szidod az USA-t. Mert látod itt mindenki szereti őket és mindenkinek evidens, hogy erre a válaszra mindenki tudja a kérdést, még TE is, csak mivel a "gyökerek" előbb szerepelt a kérdésben a kelleténél, már átsiklottak felette.
Most nyilván lehetne vitázni.
De én úgy látom, hogy van egy szimpla kérés 1 töltelékszóval, amitől egyből jött 5 válasz ahol a föld alá lett hordva a kérdező, innentől nem csodálkozom, hogy egy kicsit kifakadt. Az meg jó, hogy aztán utánanézett egy könyvben.
Ne legyünk már ennyire egymás ellenségei. Igen, elkövetett egy hibát (gyökerek) de legalább egymás ellen ne ugorjunk ezekben a nehéz időkben. Ráadásul nem valami rokonnépre mondott egy enyhe jelzőt, nem hinném, hogy emiatt itt már a szülei nevelése meg miegymás szintre kellene süllyednünk.
#utolsó
Most akkor a "szintemre süllyedsz" ezzel az idiótázással ? Nem értem a cigányságra például nagyon durva dolgokat szoktak mondani, de ha már az angol telepeseket/amerikaiakat legyökerezem az már főben járó bűn.
Én őszintén újból elnézést kérek azoktól, akiket ezzel megbántottam; azoknak meg köszönöm akik a kérdésre válaszoltak és nem a gyökér szón akadtak meg és elnézést a nyelvtani hibákért is, attól meg különösen aki szerint erre mindenki tudta a választ és nem kellett volna feltenni.
Utólag is azt gondolom, hogy a kérdés stílusa alapvetően nem provokatív csak annak aki túlreagálja, de szerintem ezt normálisan is lehetett volna közölni, hogy emiatt még nem gyökerek. ( vann fenn youbu.be on egy videó ahol egy műsorban a csaj nem tudta, hogy mi az a Budapest és Európára azt mondta, hogy egy ország, ebből gondoltam, hogy gyökerek )
Kellemes, nyugodalmas ünnepeket !
De, provokatív a kérdés.
És én a cigányokra sem mondok semmi rosszat, amíg nem érdemelik ki, és "nemcigányokra" is mondok, ha kiérdemlik - mint most te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!