Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Romániából miért jön át ide...

Romániából miért jön át ide Magyarországra, vagy épp más országba ennyi román koldus? Meg hogyan jutnak át ők ide, és miért nem likvidálják innen őket?

Figyelt kérdés
Én nem értem ezt.. Egyre több embertől hallom, tapasztalom h romániában sok a koldus, akik jönnek át ide Magyarországra kéregetni, koldulni, találkoztam már énis 1-2-vel, mindig mondták h "Romániából jöttem, kaját szeretnék venni.." Vagy: "Mennék haza Romániába, nincs pénzem...."stb, és mindezt perfekt magyarsággal. Ezek egyáltalán ha ennyire csórók, hogy jönnek át ide Romániából Magyarba, vagy egyéb külföldi országba(mert olvastam, hallom h ANgliában, Franciában is egyre több van belöllük)? Ha meg itt koldulnak miért nem zavarja haza őket senki? Mert jó helyen lennének Romániába.... És emiatt kezdik el utálni a normális románokat.

2014. szept. 7. 20:57
 1/5 anonim ***** válasza:
89%

Azert mennek kulfoldre, mert ott koldulassal tobb penzt lehet szerezni.

Romaniaban egy koldus havi 6000 lejt (kb 400e Ft) "keres", mig nyugaton ennek tobbszoroset is megkeresi.

Osszehasonlitaskent: a becsuletesen, napi 8 orat dolgozo roman ember atlagban havi 1500 lejt keres.

Sajnos amig a kozemberek bedolnek a koldusok meseinek, es penzzel tomik oket, addig ez igy is marad. (Nemreg volt a teveben, hogy egy templom ele kiraktak egy rongyokba oltoztetett babut, es par ora alatt 200 lej gyult ossze a kalapjaban).

Idonkent hazatoloncoljak oket (pl Franciaorszagbol), de par het mulva visszamennek. Egyebkent - mint ismeretes - ilyen-olyan "jogaik" vannak, ezert nem (vagy csak nagyon nehezen) lehet fellepni ellenuk.

2014. szept. 7. 22:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

szervezett bűnözői csoportok állnak a koldusok mögött, ők hozzák be őket, adnak nekik szállást, fizetést, nekik csak kéregetni kell, amit leadnak,

ne adj a koldusnak pénzt

csak ezzel lehetne őket eltüntetni

2014. szept. 7. 22:12
 3/5 anonim ***** válasza:
43%
Meglepodnek ha egy roman pont azert tanulna meg egy szamara nagyon nehez nyelvet, hogy egy hazajanal csak kicsivel fejlettebb orszagba menjen koldulni.
2014. szept. 8. 19:48
 4/5 anonim válasza:
66%

Azert megy oda koldulni mert adtok neki....es igy igaz ,,Nagy maffia banda all a hatterben,,Ok viszik ...

az elozo aki azt irta hogy romaniaban egy becsuletes ember 1500 lejt keres annak csak mondanam Enis itt dolgozom 14 eve ...it szulettem es az atlagber az csak papiron annyi

a valosag MAX MAX,,,, 700 lej,,,,ha 1500 lenne nem is emennenk kulfoldre

2014. szept. 8. 21:16
 5/5 anonim válasza:
100%

Romaniaban egy koldus havi 6000 lejt (kb 400e Ft) "keres"

hát pofám leszakad:O anyámék összesen nem keresnek 400 ezret... megyek koldusnak romániába... La revedere!

2014. szept. 17. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!